«Μπιρ παρά» νέα αυτοκίνητα με 13.950-15.900 ευρώ

Τα νέα αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει σημαντικά -όπως άλλωστε τα πάντα- με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Παρόλα αυτά κάποιες ευκαιρίες ακόμα υπάρχουν, αρκεί να γίνει μια έρευνα αγοράς. Ειδικά στα αυτοκίνητα πόλης κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δαπανήσουν πάρα πολλά χρήματα, γιατί θα χρειαστούν το αμάξι για να καλύψουν τις καθημερινές διαδρομές ρουτίνας. Εμείς ψάξαμε τα καινούργια μίνι και μικρά μοντέλα στις χαμηλότερες τιμές και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Dacia Sandero

Στην τιμή των 15.900 ευρώ και δίχως καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, η Dacia προσφέρει το Sandero 1.0 TCe 90 Expression. Αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία γιατί έχει την απαιτούμενη δύναμη, άνετους χώρους και φουλ εξοπλισμό, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει ακόμα και οικογενειακές μετακινήσεις εκτός πόλεως. Ο 1.0 turbo κινητήρας των 91 ίππων και 160 Nm συνδυάζει σπιρτάδα με χαμηλή κατανάλωση. Επιταχύνει το αμάξωμα 4,1 μέτρων από 0-100 χλμ./ώρα σε 12,2 δλ. και καταναλώνει σε μεικτή διαδρομή 6,3 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 118 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά. Στον εξοπλισμό του ανήκουν 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, προβολείς ομίχλης και αισθητήρες φώτων. Οι φιλοξενούμενοι του Sandero έχουν στη διάθεσή τους μπόλικο αέρα για τα πόδια, το κεφάλι και ωφέλιμο πλάτος, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 410 λίτρων είναι πιο μεγάλο και από 5θυρων μικρομεσαίων.

Fiat 500

Το ρετρό «500αράκι» πωλείται από 15.700 ευρώ (με την έκπτωση των 600 ευρώ) και είναι το οικονομικότερο μίνι μοντέλο της αγοράς. Για την κίνησή του φροντίζει το ήπιας υβριδικής τεχνολογίας ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο 1.000άρι μοτέρ. Αποδίδει 70 άλογα και 92 Nm, ισχύς που φτάνει για τις αστικές διαδρομές. Εξασφαλίζει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δλ., καταναλώνει σε πραγματικές μεικτές συνθήκες 6,5 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 105 γρ./χλμ. CO2 (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Στα σημαντικά αβαντάζ του Fiat 500 ανήκει η εξαιρετική ευελιξία στην πόλη, λόγω και των πολύ κόμπακτ εξωτερικών του διαστάσεων (μήκος 3.571 χιλιοστά). Το έντονα νεανικό του στιλ συνεχίζεται και το εσωτερικό με την αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής. Περιορισμοί θα γίνουν στους χώρους των πίσω επιβατών, ενώ το μικρό πορτ μπαγκάζ των 185 λίτρων χωράει λίγα πράγματα. Στον στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, θύρα USB και ραδιόφωνο.

Fiat Panda

Το απόλυτο best seller στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων, το Panda 1.0 Hybrid διατίθεται σε τιμές που ξεκινούν από 15.800 ευρώ (με την έκπτωση των 1.200 ευρώ). Tο Panda είναι ιδανικό για τις μετακινήσεις στους στενούς και πηγμένους δρόμους γιατί είναι πάρα πολύ ευέλικτο, εύκολο στο παρκάρισμα και με πολύ καλή περιμετρική ορατότητα. Ο 1.000άρης ήπια υβριδικός κινητήρας των 70 ίππων και 92 Nm ροπής είναι επαρκέστατος για την πόλη, επιταχύνει το Panda από 0-100 χλμ./ώρα σε 13,9 δλ., καταναλώνει 6,6 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 109 γρ./χλμ. CO2 (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). To μίνι Crossover Fiat χωράει τέσσερα άτομα κανονικού αναστήματος χωρίς να στριμωχτούν, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 225 λίτρων καλύπτει τις καθημερινές μεταφορικές απαιτήσεις. Στο βασικό του εξοπλισμό Panda υπάρχουν 4 αερόσακοι, ραδιόφωνο με οθόνη 5 ιντσών, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικοί καθρέπτες και air condition.

Mitsubishi Space Star

Το φθηνότερο -και με μεγάλη διαφορά- καινούργιο αυτοκίνητο που πωλείται τώρα στην Ελλάδα, είναι το Mitsubishi Space Star. Συγκεκριμένα στην αρχική έκδοση Motion στοιχίζει από μόνο 13.950 ευρώ και στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει 6 αερόσακους, air condition, κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, Radio/CD/MP3/AUX, θύρα USB, Bluetooth, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων και χειριστήρια στο τιμόνι. Ο ατμοσφαιρικός 3κύλινδρος 1.2 MIVEC με την ισχύ των 71 hp και τη ροπή των 102 Nm παρέχει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 14,1 δλ., εργοστασιακή κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 112 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Το Space Star των 3.845 χλστ. μήκους είναι το μικρότερο supermini, γεγονός που ευνοεί την ευελιξία και το παρκάρισμα. Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του χωράει τέσσερα άτομα κανονικού αναστήματος, ωστόσο για τις αποσκευές θα γίνουν παραχωρήσεις, αφού τα 235 λίτρα του πορτ μπαγκάζ είναι λίγα.

Get it on Google Play Download on the App Store