Κυριλέ νέο αυτοκίνητο με μόνο 21.590 ευρώ

Η επιλογή ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ανάλογα πάντα με τις εκάστοτε ανάγκες και επιθυμίες του πελάτη. Οι περισσότεροι προσανατολίζονται στα SUV όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τις ταξινομήσεις (57% το πρώτο 3μηνο του 2024). Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετοί που προτιμούν τα πιο χαμηλά αυτοκίνητα, γιατί αισθάνονται καλύτερα να είναι πιο κοντά στο έδαφος. Εάν έχει και χαρακτηριστικά σπορτίφ «κούρσας» που να συνδυάζει «κυριλέ» γνωρίσματα με τόνους δυναμισμού, τότε είναι ακόμα πιο καλά.

Ένα τέτοιο αμάξι, είναι το Hyundai i30 Fastback στην προνομιακή τιμή των 21.590 ευρώ. Αναμφίβολα είναι λίγα χρήματα για ένα τέτοιο αμάξωμα με μήκος που αγγίζει τα 4,5 μέτρα, το οποίο δίνει αμέσως την αίσθηση ότι κοστίζει πολύ περισσότερα λεφτά. Το ποσό αυτό αφορά το μοντέλο 1.0 T-GDI 120 Premium και πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους θέλουν ένα πλουσιοπάροχο μικρομεσαίο μοντέλο, χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία. Το i30 Fastback χαρακτηρίζεται εξωτερικά από τις καθαρές, απέριττες γραμμές και την επικλινή οροφή που καταλήγει σε μια ενσωματωμένη αεροτομή.

Κομψό είναι και το εσωτερικό του, όπου παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα και σε επίπεδο ποιότητας, με χρήση μαλακών υλικών, όμορφων φινιρισμάτων και στιβαρής συναρμογής. Παράλληλα ο οδηγός θα βολευτεί γρήγορα στη θέση του και στο αναπαυτικό κάθισμα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει καμία δυσκολία σε επίπεδο εργονομίας. Εξίσου ευχάριστα θα νιώσουν και οι υπόλοιποι επιβάτες, γιατί έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χώρο για τα πόδια και το κεφάλι, παρά την κλίση της οροφής. Τη γενναιοδωρία του i30 Fastback συμπληρώνει το μεγάλο σε άνοιγμα και χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ των 450 λίτρων.

Η άνεση έχει τον πρώτο λόγο και στο δρόμο, όπου οι ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς (πολλαπλών συνδέσμων πίσω), έχουν ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απομονώνουν τους επιβάτες από τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων. Ταυτόχρονα, ο οδηγός λαμβάνει στιβαρή αίσθηση και νιώθει ασφαλής πίσω από το τιμόνι του i30 Fastback. Την προσοχή στη λεπτομέρεια ενισχύει με την σειρά του και ο ιδιαίτερα ραφιναρισμένος 1.000άρης turbo κινητήρας, αφού παρά την τρικύλινδρη κεφαλή του είναι απαλλαγμένος από ενοχλητικούς θορύβους ή δονήσεις. Τα 120 άλογα και 172 Nm από τις 1.500 σ.α.λ. επαρκούν από πλευράς επιδόσεων (0-100 χλμ./ώρα σε 11,4 δλ.), ενώ η κατανάλωση κυμαίνεται κοντά στα 7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από 123 γρ./χλμ.

Με τιμή από 21.590 ευρώ το i30 Fastback αποτελεί μια υπερπλήρη πρόταση και σε επίπεδο εξοπλισμού, από την εισαγωγική έκδοση Premium. Μεταξύ άλλων διαθέτει 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, οθόνη πολυμέσων 8 ιντσών με σύνδεση Android Auto και CarPlay, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με ελαστικά 205/55, προβολείς ομίχλης, φώτα LED, όλες τις γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store