Kia Picanto αυτόματο στη χαμηλότερη τιμή όλων

Χιλιάδες οδηγοί που κινούνται καθημερινά στα μεγάλα αστικά κέντρα κουράζονται και αγανακτούν από την κίνηση στους δρόμους. Ακόμα και κοντινές διαδρομές μπορεί να διαρκέσουν αρκετή ώρα ειδικά σε ώρες αιχμής που μποτιλιάρουν όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, μέχρι και τα στενά. Την ταλαιπωρία που βιώνουν πολλοί, επιβαρύνουν με τη σειρά τους και οι αμέτρητες χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων με την ανάλογη «γυμναστική» στο πεντάλ του συμπλέκτη. Όταν μάλιστα είναι βαρύ, τότε μακροχρόνια προκαλούνται προβλήματα στο πόδι.

Τα αυτόματα αυτοκίνητα αποτελούν την ιδανική λύση, γιατί κάνουν την οδήγηση πολύ πιο ξεκούραστη και εξασφαλίζουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Καινούργια μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρονται πάρα πολλά και είναι σε θέση να καλύψουν άπαντες, σε ό,τι και θα θέλουν. Αυτό όμως που διατίθεται στη χαμηλότερη τιμή όλων, είναι το Kia Picanto. Με τον 1.000άρη κινητήρα των 67 ίππων στοιχίζει από 15.590 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα από άλλα μίνι μοντέλα με χειροκίνητο σασμάν. Η τιμή αυτή αφορά το βασικό μοντέλο Inmotion 4S με τα απαραίτητα στοιχεία στον εξοπλισμό του, όπως είναι 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, κεντρικό κλείδωμα των θυρών με τηλεχειρισμό, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού σε ύψος και ράδιο με MP3. Μαζί με αυτά προσθέστε 5 χρόνια δωρεάν service και τα 7 έτη εργοστασιακής εγγύησης.

Το οικονομικότερο αυτόματο της ελληνικής αγοράς, το Kia Picanto τροφοδοτείται με τον 1.000άρη 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα, ισχύος 67 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 96 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ. Το αυτοματοποιημένο κιβώτιο AMT εστιάζει στην απλότητα της κατασκευής και στο να απαλλάσσει τον οδηγό από τις χειροκίνητες αλλαγές. Το 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων δεν είναι πολύ άμεσο και ομαλό στα αυτόματα ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων, όμως στη χειροκίνητη επιλογή με τη μετακίνηση του λεβιέ εμφανίζει καλύτερα χαρακτηριστικά. Εξάλλου τo Picanto 1.0 AMT δεν φτιάχτηκε για κυνήγι επιδόσεων (0-100 χλμ./ώρα σε 17,2 δλ.), αλλά για να προσφέρει άνετες μετακινήσεις κυρίως εντός πόλης. Στα θετικά γνωρίσματα ανήκουν η ραφιναρισμένη λειτουργία του κινητήρα, η χαμηλή κατανάλωση των 5,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 των 117 γρ./χλμ. που εξασφαλίζουν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και καθημερινή είσοδο στο Δακτύλιο.

Εκτός από οικονομικό στην αγορά και στη χρήση, το αυτόματο Picanto έχει και άλλα χαρίσματα. Το μικρό σε μήκος αμάξωμα των 3.595 χιλιοστών εξασφαλίζει εξαιρετική ευελιξία, ενώ «κρύβει» επαρκείς χώρους για να φιλοξενηθούν τέσσερα άτομα κανονικού αναστήματος. Παρότι μίνι, ο χώρος αποσκευών των 255 λίτρων βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας. Καμία έκπτωση δεν έχει γίνει και από πλευράς ποιότητας, αφού διαθέτει πλαστικά με ποιοτική υφή, ίδιου επιπέδου συναρμογή και προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως φανερώνει το γεγονός πως κανένα σημείο δεν μένει χωρίς επένδυση.

Get it on Google Play Download on the App Store