Kia Picanto Auto σε τιμή «έκπληξη» για λίγο

Το μικρότερο μοντέλο της Kia, το Picanto είναι το οικονομικότερο σε τιμή καινούργιο αυτοκίνητο της Ελληνικής αγοράς, αφού προσφέρεται από 14.790 ευρώ. Αντίστοιχα και με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων (AMT) είναι το πιο προσιτό νέο αμάξι χωρίς πεντάλ συμπλέκτη, μιας και εκκινεί από 15.790 ευρώ. Ωστόσο, οι τιμές αυτές δεν θα ισχύουν για πολύ καιρό ακόμα, καθότι πρόκειται για περιορισμένο απόθεμα οχημάτων, λόγω της επερχόμενης διάθεσης του ανανεωμένου Picanto, με τις αλλαγές σε εμφάνιση, κινητήρες και τον πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Το Kia Picanto 1.0 LX Inmotion AMT 4S των 15.790 ευρώ (μαζί με την έκπτωση των 500 ευρώ), εξασφαλίζει επιπλέον έμμεσο όφελος στον πελάτη, λόγω του ότι συνοδεύεται με 5 χρόνια δωρεάν service. Μαζί με την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση, ο κάτοχός του απολαμβάνει σημαντικά προνόμια και εξασφαλίζει επιπλέον κέρδος. Όσο για τον στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνει τα απαραίτητα, όπως είναι 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού σε ύψος και ράδιο με MP3.

Ο οδηγός του Picanto θα νιώσει αμέσως πολύ οικεία με το αυτοκίνητο, γιατί είναι ιδιαίτερα εύκολο στους χειρισμούς, «τρυπώνει» χωρίς πρόβλημα σε στενούς δρόμους και χρειάζεται λίγο χώρο για το παρκάρισμα, λόγω του μικρού του μήκους (3.598 χλστ.). Ταυτόχρονα το 5άρι AMΤ κιβώτιο απελευθερώνει το αριστερό πόδι και το δεξί χέρι, κάνοντας έτσι τη ζωή του οδηγού πολύ πιο ξεκούραστη, ειδικά στους κουραστικούς δρόμους των πόλεων. Σίγουρα δεν είναι το πιο άμεσο και γρήγορο στα ανεβο-κατεβάσματα σασμάν, όμως δεν παύει να καλύπτει τις αστικές διαδρομές.

Οι 67 ίπποι και τα 96 Nm που αποδίδει το 3κύλινδρο 1.000άρι μοτέρ επαρκούν για το μικρό και ελαφρύ αμάξωμα των 977 κιλών, αν και σε απόλυτα νούμερα επιδόσεων (0-100 χλμ./ώρα σε 17,2 δλ.) σίγουρα δεν ενθουσιάζει. Εξάλλου πρόκειται για ένα βέρο αστό, με έμφαση και στη χαμηλή κατανάλωση των 5,2 λτ./100 χλμ. Σε συνδυασμό με τις εκπομπές CO2 των 117 γρ./χλμ., το Picanto 1.0 AMT δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει καθημερινά στο Δακτύλιο.

Το Kia Picanto παρότι είναι πολύ μικρό σε διαστάσεις, θα καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες έως τεσσάρων ατόμων κανονικού ύψους. Επίσης, το πορτ μπαγκάζ των 255 λίτρων είναι από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων. Αν και πολύ οικονομικό σε τιμή, το Picanto διαθέτει καλοφτιαγμένο εσωτερικό, με συμπαγή σκληρά πλαστικά, το οποία είναι γεροδεμένα σε συναρμογή.

Get it on Google Play Download on the App Store