Aυτοκίνητα με «δώρο» τη βενζίνη για 10.000 χλμ.

Τις εκπτώσεις και τις προσφορές τις ψάχνουν οι περισσότεροι, μήπως και καταφέρουν να γλιτώσουν κάποια ευρώ, μιας και έχουν την… ιδιότητα να εξανεμίζονται εν ριπή οφθαλμού. Από ρούχα και ηλεκτρικές συσκευές, έως αγορές που στοιχίζουν πολλά λεφτά, όπως είναι ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Το πρώτο που θα ρωτήσει ο πελάτης είναι η τιμή, κατόπιν αν έχει κάποια έκπτωση και μετά τι δώρο θα του κάνει ο πωλητής (π.χ. κάποιο αξεσουάρ).

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το άμεσο όφελος είναι μεγάλο, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για ακριβά αυτοκίνητα, αλλά για δημοφιλή οχήματα πόλης και μάλιστα από τα πιο προσιτά που υπάρχουν. Πρόκειται για τα Fiat Panda και 500, τα οποία είναι διαθέσιμα αυτή την περίοδο με έκπτωση 1.200 ευρώ. Έτσι το Panda κοστίζει από 12.960 ευρώ (τιμή χαμηλότερη από οποιοδήποτε άλλο νέο αυτοκίνητο στην Ελλάδα), ενώ και το 500 με τιμή από 15.300 ευρώ είναι από τα οικονομικότερα καινούρια μοντέλα στη χώρα μας. Μπορεί να βασίζονται σε κοινή πλατφόρμα και να εφοδιάζονται με τον ίδιο κινητήρα 1.0 Hybrid, όμως στα υπόλοιπα είναι δύο τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα. Το Panda είναι ένα πρακτικό μίνι Crossover και το γεμάτο καμπύλες 500 δίνει περισσότερη έμφαση στο στιλ με το ρετρό του σχεδιασμό.

Αμφότερα τα μίνι Fiat εκκινούν από μια βασική έκδοση με τα απαραίτητα στοιχεία στον εξοπλισμό, όπως 4 αερόσακους το Panda και 7 το 500, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα, απλό ηχοσύστημα το Panda και infotainment με 7άρα οθόνη το 500 κ.λπ. Κατόπιν, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ των τεσσάρων πακέτων εξοπλισμού Style, Tech, Comfort και Style Plus και να διαμορφώσει γρήγορα το αυτοκίνητο που επιθυμεί με βάση τις ανάγκες του.

Αναφορικά με τον κινητήρα, πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο 1.0 λτ., συνδυασμένο με ήπιο υβριδικό σύστημα. Η απόδοσή του φτάνει τους 70 ίππους και τα 92 Nm ροπής, δύναμη που επαρκεί για τις αστικές διαδρομές. Το πολύ ομαλό σε λειτουργία μηχανικό σύνολο εμφανίζει καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές (βασικό ζητούμενο στις χαμηλές ταχύτητες πόλης) και διαθέτει την απαιτούμενη σπιρτάδα. Οι επιδόσεις είναι παραπλήσιες (0-100 χλμ./ώρα σε 13,9 δλ. το Panda και 13,8 δλ. το 500), όπως και η κατανάλωση που είναι κοντά στα 6,5 λτ./100 χλμ.

Ουσιαστικά λοιπόν, η έκπτωση των 1.200 ευρώ ισοδυναμεί με τα καύσιμα που χρειάζονται για περίπου 10.000 χιλιόμετρα (με μέση τιμή βενζίνης στα 1,9 λτ./100 χλμ.). Συν του ότι λόγω χαμηλών εκπομπών CO2 (111/106 γρ./χλμ. αντίστοιχα), τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά και η είσοδος στο Δακτύλιο ελεύθερη. Οπότε τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα για τον ιδιοκτήτη και κάθε οδηγό, ο οποίος παράλληλα θα ευχαριστηθεί την ευελιξία και ευκολία στο παρκάρισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store