Ανατροπή για το φθηνότερο supermini στην Ελλάδα

Με τους τιμοκαταλόγους των αυτοκινήτων να αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, γίνονται συνεχώς ανατροπές σχετικά και με το ποια μοντέλα προσφέρονται στις πιο προσιτές τιμές. Άλλωστε πολύς κόσμος κυνηγάει τις ευκαιρίες ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες, όπου αρκετοί θέλουν ένα νέο μοντέλο πόλης για να εξυπηρετήσουν τις όποιες καθημερινές τους ανάγκες μετακινήσεων.

Skoda Fabia από 15.990 ευρώ

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, το καινούργιο supermini που προσφέρεται τώρα στα λιγότερα λεφτά, είναι το Skoda Fabia 1.0 MPI 80 PS Active. Η τιμή του ξεκινά από το πάρα πολύ χαμηλό ποσό των 15.990 ευρώ, όταν αντίστοιχης ισχύος ανταγωνιστές βρίσκονται στην περιοχή των 20.000 ευρώ. Παράλληλα πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος (4.108 χλστ.) μοντέλο στην κατηγορία των μικρών, χαρακτηριστικό που ενισχύει ακόμα την καλύτερη σχέση τιμής – αξίας που προσφέρει.

Στο άριστο value for money συμβάλλει και ο εξοπλισμός, αφού διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού και ανέσεων. Συγκεκριμένα εφοδιάζεται με 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, LED φώτα εμπρός και πίσω, οθόνη αφής 6,5 ιντσών, air condition και ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός.

Με 129 ευρώ το μήνα

Η απόκτηση του Fabia 1.0 MPI 80 PS Active μπορεί να γίνει με δόση 129 ευρώ το μήνα, για 36 μήνες, μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος τύπου Balloon. Το ποσό αυτό βγαίνει με προκαταβολή 27,21%, επιτόκιο 5,9% και τελευταία μεγάλη δόση 10.163 ευρώ. Επίσης, ο κάτοχος του αυτοκινήτου είναι καλυμμένος και με 3 χρόνια service.

Ό,τι πρέπει για άνετες και οικονομικές μετακινήσεις

Το βασικό Fabia κινείται από τον 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.000άρη κινητήρα των 80 ίππων και 93 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο εστιάζει στην οικονομία καυσίμου (5,3 λτ./100 χλμ. σύμφωνα με τη Skoda), ενώ με εκπομπές CO2 στα 121 γρ./χλμ. ο κάτοχος δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Οι επιδόσεις σίγουρα δεν ενθουσιάζουν (0-100 χλμ./ώρα σε 15,5 δλ.), όμως δεν θα το αγοράσει κανείς για να μετράει τα δευτερόλεπτα. Αυτό όμως που θα εκτιμήσει δεόντως ο οδηγός του νέου Fabia, είναι η στιβαρότητα στο δρόμο και η πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Στοιχεία που μαζί με τους πολύ άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (380 λίτρα), δίνουν την αίσθηση ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store