Ανασταίνει με τέτοια τιμή το Hyundai i20 1.0T

Όλοι όσοι αναζητούν ένα καινούργιο αυτοκίνητο ακόμα και από την κατηγορία των μικρών, θέλουν να τα έχει όλα σε μια χαμηλή και συμφέρουσα τιμή. Βέβαια οι τιμές πολλών μοντέλων έχουν αυξηθεί σημαντικά και πλέον έχουν φτάσει κοντά στις 19.000-20.000 ευρώ για ένα turbo βενζίνης με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό.

Εξαίρεση στα νέα δεδομένα αποτελεί το Hyundai i20 1.0 T-GDi 100 HP, το οποίο αντιστέκεται στην ακρίβεια και με τέτοια τιμή προκαλεί ανάσταση! Συγκεκριμένα στην πρώτη έκδοση Fresh κοστίζει από μόνο 15.490 ευρώ, ενώ στη δεύτερη Exclusive εκκινεί από τις 16.290 ευρώ. Ας δούμε αρχικά τι περιλαμβάνουν αμφότερες.

Fresh: 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση εκτροπής και διατήρησης λωρίδας, αυτόματη ρύθμιση υψηλής και μεσαίας σκάλας φώτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition και ράδιο-MP3 με σύνδεση USB. Exclusive (επιπλέον της Fresh): οθόνη αφής 8 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, εργοστασιακούς πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και φώτα LED. Πρόσθετη σημαντική παροχή αποτελούν τα 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και το 5ετές δωρεάν service.

Στα σημαντικά πλεονεκτήματα του i20 ανήκει το 1.000άρης turbo κινητήρας των 100 ίππων και 172 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο διακρίνεται για την πολιτισμένη του λειτουργία, το θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, και την ευκολία του να ανεβάζει ρυθμούς. Συνδυάζεται κατάλληλα με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων χαρίζει στο αμάξωμα των 1.065 κιλών σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δλ.). Η μεικτή κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες κίνησης βρίσκεται στα 7,2 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 από 118 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο δακτύλιο.

Ο εν λόγω κινητήρας ταιριάζει ιδανικά με το στιβαρό πλαίσιο του i20 και τις σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις του. Όλα μαζί συνθέτουν ένα ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο, ευέλικτο στην πόλη, με χαμηλό θόρυβο κύλισης και αρκετά καλή άνεση. Επιπλέον, κινείται με σιγουριά σε ταχύτητες ταξιδιού, δίχως να ανησυχεί τον οδηγό του και σε πιο πιεσμένους ρυθμούς, όταν βρεθεί σε διαδρομές με στροφές.

Παράλληλα, το Hyundai i20 κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις με τον αιχμηρό του σχεδιασμό εξωτερικά και με το προσεγμένο συνολικά εσωτερικό του. Σε αυτό τα σκληρά και συμπαγή πλαστικά είναι πολύ καλά δεμένα μεταξύ τους και αποτρέπουν εμφάνιση τυχόν τριγμών. Ο οδηγός δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την εργονομία και θα βολευτεί στο αναπαυτικό και με πολύ καλή πλευρική στήριξη κάθισμα. Σημαντικό πλεονέκτημα του i20 αποτελούν οι πολύ άνετοι χώροι για τέσσερις επιβάτες, καθώς θα βολέψει και τους πιο ψηλού. Μεγάλο για την κατηγορία είναι και το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων.

Δείτε ακόμα: Πέφτουν… οι μάσκες στη Hyundai

Get it on Google Play Download on the App Store