Εγώ; Renault Clio LPG για μεγάλη οικονομία!

Οι λίγο πιο «παλιοί» πιθανώς να θυμάστε το σλόγκαν που χρησιμοποιούσε η Renault στις διαφημίσεις του μικρού και πολύ δημοφιλούς μοντέλου της: «Εγώ; Clio». Σήμερα θα μπορούσε να προστεθεί και το «LPG για μεγάλη οικονομία», αφού πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του αυτοκινήτου ως προς τη μεγάλη οικονομία που προσφέρει στο κόστος των μετακινήσεων.

Παρόλη την ακρίβεια στη βενζίνη (2,191€/λτ.) και στο πετρέλαιο (1,902 €/λτ.), το υγραέριο κίνησης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, στα 1,129 €/λτ. (τρέχουσες μέσες πανελλαδικές τιμές). Ούτως ή άλλως και πριν υπήρχε μια μεγάλη διαφορά στην τιμή του LPG συγκριτικά με τα άλλα δύο καύσιμα, όμως τώρα η ψαλίδα έχει ανοίξει και άλλο.

Στην περίπτωση του Clio 1.0 TCe LPG, λόγω του ότι το σύστημα υγραερίου είναι εργοστασιακό, δίνει ακόμα το πλεονέκτημα στον οδηγό του, να κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο της Αθήνας. Ο εν λόγω turbo κινητήρας με τους 100 ίππους και τα 172 Nm ροπής (με το LPG) καταναλώνει σε πραγματικές συνθήκες 9,0 λτ./100 χλμ., που σημαίνει ότι «καίει» σχεδόν 10€/100 χλμ. Επιπλέον το ρεζερβουάρ των 39 λίτρων γεμίζει με περίπου 40 ευρώ, τα οποία φτάνουν για πάνω από 430 χιλιόμετρα. Πρόσθετα, το ραφιναρισμένο σε λειτουργία και ελαστικό μηχανικό αυτό σύνολο χαρίζει σβέλτες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ. και τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα.

Εάν αδειάσει το υγραέριο και δεν γίνει ανεφοδιασμός, ή για τον όποιο λόγο θέλει ο οδηγός να κινείται με τη βενζίνη (ρεζερβουάρ 32 λτ.), αυτό γίνεται ανά πάσα ώρα και στιγμή με το πάτημα του σχετικού διακόπτη στο ταμπλό. Σε αυτή την περίπτωση η απόδοση μειώνεται στους 91 ίππους και στα 160 Nm ροπής, με 0-100 χλμ./ώρα σε 12,5 δλ. και κατανάλωση δοκιμής στα 7,0 λτ./100 χλμ. (15€/100 χλμ.). Όσον αφορά τις εκπομπές CO2, είναι σύμφωνα με τη Renault 121-136 γρ./χλμ. με τη βενζίνη και 107-121 γρ./χλμ. με το LPG.

Το νέο Renault Clio 1.0 TCe 100 LPG κοστίζει από 20.370 ευρώ στην φουλ εξοπλισμένη έκδοση Equilibre Plus. Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει 6 αερόσακους, τα συστήματα διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, infotainment με οθόνη 7 ιντσών, αυτόματη εναλλαγή μεγάλης/μικρής σκάλας φώτων, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες, κάρτα Renault Hands Free, προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου.

Δείτε εδώ περισσότερα για το νέο Renault Clio.

Get it on Google Play Download on the App Store