Πληθωρικό ντίζελ SUV με μίνι κατανάλωση!

Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να οδηγείς ένα πληθωρικό αυτοκίνητο, που εμπνέει το σεβασμό όλων στο δρόμο τόσο με την αξιοπρόσεκτη εμφάνιση του, όσο και με τις εξαιρετικές επιδόσεις του. Και για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο, σε όλα αυτά προσθέστε και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που θα σας κάνει να πιστεύετε ότι οδηγείτε μίνι μοντέλο!

Ο λόγος φυσικά για το ανανεωμένο Peugeot 3008, το οποίο είναι από τα πλέον ολοκληρωμένα SUV που μπορεί να αποκτήσει κανείς, μιας και προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής Plugin υβριδικών με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, αλλά και με κινητήρες εσωτερικής καύσεως βενζίνης PureΤech ή diesel BlueHDi, που εξασφαλίζουν οδηγική ευχαρίστηση και οικονομία.

Εμείς θα επικεντρωθούμε στον κινητήρα 1.5 BlueHDi με τις πολλές αρετές. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 130 ίππους και πλούσια ροπή 300 Nm, νούμερα που προσφέρουν σβέλτες επιταχύνσεις, (0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ. και 192 χλμ./ώρα τελικής), με χαμηλές απαιτήσεις σε καύσιμο. Σύμφωνα με την Peugeot, το 3008 με τον συγκεκριμένο κινητήρα καταναλώνει μόλις 5 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι 130 γρ./χλμ. Αυτό μεταφράζεται σε 83,2 ευρώ τέλη κυκλοφορίας! Όχι κι άσχημα για ένα τόσο δυναμικό SUV που μπορεί να σας ταξιδέψει παντού με μεγάλη αυτονομία και πολύ ξεκούραστα.

Σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης του τώρα, το Peugeot 3008 1.5 BlueHDi 130 PS με το χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο (προαιρετικά υπάρχει διαθέσιμο κι ένα αυτόματο 8 σχέσεων) προσφέρεται από τα 26.900 ευρώ, τιμή που κρίνεται λογική για αυτά που προσφέρει το γαλλικό αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα, στην έκδοση Active που αφορά την προαναφερθείσα τιμή, ανήκουν τα εξής: 6 αερόσακοι, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, ζάντες 17 ιντσών, αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης πίσω με οπτική και ηχητική ειδοποίηση, προβολείς LED, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με λειτουργία ημέρας & αναγνώριση πεζών, ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10 ιντσών, κουμπί εκκίνησης κινητήρα, ψηφιακό ραδιόφωνο κ.α.

Εμφάνιση δυναμίτης!

Από την αρχή της καριέρας του, το νέο Peugeot 3008 μας είχε συνεπάρει με την εμφάνισή του, κάτι που συνεχίζεται και στο ανανεωμένο μοντέλο. Το εμπρόσθιο τμήμα σου αιχμαλωτίζει το βλέμμα, με τα νέα φωτιστικά σώματα, αλλά κυρίως τα κάθετα LED φώτα ημέρας που θυμίζουν νυχιές, καθώς και με τη νέα, χωρίς πλαίσιο, μάσκα. Αντίστοιχα θα ενθουσιαστείτε και με το πίσω μέρος, όπου εκεί το σκουρόχρωμο κάλυμμα των φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας Full LED διαμορφώνουν την προσωπικότητα του 3008. Ο περιπετειώδης χαρακτήρας του γαλλικού SUV ενισχύεται από την σεβαστή απόσταση από το έδαφος των 219 χλστ. για να μπορείτε να κινηθείτε με άνεση και εκτός ασφάλτου.

Εσωτερικό: Full πολυτέλεια και τεχνολογία

Ακόμα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Peugeot 3008 συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, είναι η πολυτέλεια της καμπίνας, συνδυαστικά με την τεχνολογία που ενσωματώνει. Ποιοτικά και μαλακά υλικά έχουν συνδυαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δύσκολα θα βρείτε ψεγάδια στη συναρμογή. Οι Γάλλοι σχεδιαστές πραγματικά έχουν ταιριάξει αρμονικά εμφάνιση, εργονομία και πρακτικότητα, με το i-Cockpit να είναι στην καλύτερη εξέλιξή του μέχρι σήμερα. Στο κέντρο του ταμπλό, ξεχωρίζει η οθόνης αφής 10 ιντσών, μέσω της οποίας γίνεται ο έλεγχος λειτουργιών όπως του ηχοσυστήματος ή του κλιματισμού, αλλά και των συστημάτων συνδεσιμότητας ή πλοήγησης. Το μικρής διαμέτρου και επίπεδο (πάνω – κάτω) τιμόνι ενισχύει τον σπορ χαρακτήρα του 3008. Τέλος οι επιβάτες θα νιώθουν σαν βασιλιάδες, μιας και οι χώροι είναι υπέρ του δέοντος άνετοι, όπως κι ο χώρος αποσκευών που ανέρχεται στα 520 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store