Νέο μικρομεσαίο SUV με τους τόκους χάρισμα

Κατά την αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος απόκτησής του μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Εξάλλου πολλοί δεν έχουν τα λεφτά ή δεν τους συμφέρει να κάνουν εξόφληση τοις μετρητοίς και προτιμούν να δώσουν μια προκαταβολή και να βάλουν δόσεις. Έτσι, ακόμα και αν έχουν όλο το κεφάλαιο προτιμούν να το κρατήσουν, ειδικά όταν πρόκειται για αρκετά χρήματα όπως είναι στην περίπτωση απόκτησης ενός μικρομεσαίου SUV.

Χρηματοδοτήσεις για τα νέα αυτοκίνητα διατίθενται πολλές με υψηλά ή χαμηλά επιτόκια. Οπότε σε κάθε περίπτωση ο πελάτης θα κληθεί να πληρώσει ένα επιπλέον σεβαστό ποσό μερικών χιλιάδων ευρώ για τους τόκους. Ωστόσο, μία και μόνο εταιρεία προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση σε όλα τα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της, μεταξύ αυτών και στο εξαιρετικά άνετο C-SUV της. Πρόκειται για τη Citroen και το πληθωρικό C5 Aircross που μπορεί να αποκτηθεί με 0% επιτόκιο, 25% προκαταβολή και αποπληρωμή δόσεων σε διάστημα έως 48 μήνες. Επιπλέον σημαντική παροχή αφορά την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση και οδική βοήθεια.

Την γκάμα του νέου Citroen C5 Aircross ανοίγει η έκδοση 1.2 PureTech 130 You! στην προσιτή τιμή (για τα δεδομένα των C-SUV) των 27.000 ευρώ. Από τον εξοπλισμό του δεν λείπει τίποτα, ενώ ο κινητήρας έχει την απαιτούμενη δύναμη για να το κινεί με άνεση, ακόμα και φορτωμένο. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος
  • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
  • Αναγνώριση σημάτων ορίου ταχύτητας
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Πίνακα οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Προβολείς τεχνολογίας LED
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών

Ακόμα περισσότερο εξοπλισμό προσφέρουν οι εκδόσεις You! Connect, Plus, Max και Series, ανάλογα τη διαθεσιμότητα και τον κινητήρα. Σχετικά με τον 1.2 PureTech των 130 ίππων και 230 Nm ροπής, προσφέρει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,6 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 188 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση δοκιμής 8,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 140 γρ./χλμ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το νέο υβριδικό σύνολο 1.2 Hybrid (από 31.500 ευρώ) με τις καλύτερες επιδόσεις και τη χαμηλότερη κατανάλωση. Επίσης, η μετάδοση γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (e-DCS6) 6 ταχυτήτων. Παρότι 48V Hybrid μπορεί και παρέχει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε συνθήκες χαμηλού φορτίου και στους ελιγμούς. Καρδιά του συστήματος αποτελεί ο νέας γενιάς (κύκλου Miller) 1.2 PureTech με τους 136 ίππους και τα 230 Nm, οποίος συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 28 hp και 55 Nm ροπής. Στην πόλη και με λίγη προσοχή στο γκάζι, η κατανάλωση μπορεί να πέσει ακόμα και κάτω από τα 5 λτ./100 χλμ. ενώ σε μεικτές συνθήκες βρίσκεται στα 7,7 λτ./100 χλμ. Επίσης το υβριδικό μοτέρ προσφέρει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ. και εκπομπές CO2 127 γρ./χλμ. Άλλες επιλογές κινητήρων αφορούν το diesel 1.5 BlueHDi 130 EAT8 (από 34.800 ευρώ) και τα PHEV 180/225 e-EAT8.

Όποια έκδοση του Citroen C5 Aircross και να επιλέξει κανείς, θα ευχαριστηθεί τις ανέσεις που προσφέρει απλόχερα το SUV των 4.500 χλστ. μήκους, 1.840 χλστ. πλάτους, 1.654 χλστ. ύψους και με το μεταξόνιο των 2.730 χλστ. Στο πίσω μέρος της καμπίνας τρία άτομα θα βολευτούν πολύ στα ισάριθμα, ισομεγέθη, ανεξάρτητα, συρόμενα και πλήρως αναδιπλούμενα καθίσματα. Μεγάλο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 580 λίτρων, που φτάνει έως τα 720 λίτρα, εφόσον μετακινηθούν προς τα εμπρός τα πίσω καθίσματα. Τα υψηλά επίπεδα ανέσεων ενισχύουν και τα καινοτόμα αμορτισέρ Progressive Hydraulic Cushions που μειώνουν τις κάθετες ταλαντώσεις και δίνουν την αίσθηση στους επιβάτες ότι το αυτοκίνητο πατάει σε ένα στρώμα αέρα, χωρίς όμως να εμφανίζει τάσεις πλεύσης ή χαλαρότητας.

Get it on Google Play Download on the App Store