Δυνατό και πλούσιο Toyota Yaris με 179 ευρώ το μήνα

H Toyota μέσω του ευέλικτου χρηματοδοτικού προγράμματος «Toyota Easy» κάνει πιο εύκολη την αγορά του δημοφιλούς Yaris για όσους δεν έχουν τα χρήματα ή δεν θέλουν να τα δαπανήσουν για κάνουν δικό τους τοις μετρητοίς. Ενδεικτικά το μοντέλο 1.5 125 hp Active Plus μπορεί να αποκτηθεί με 179 ευρώ το μήνα, με προκαταβολή 9.785 ευρώ (όσο έχει ένα παλιό μικρό μεταχειρισμένο) και αποπληρωμή σε 72 μήνες.

Η τιμή των 19.570 ευρώ είναι η μικρότερη που προσφέρεται το νέο Yaris, όπως και η χαμηλότερη που μπορεί να βρει κανείς σε καινούργιο αυτοκίνητο με κινητήρα ισχύος 125 ίππων. Πλην της παραπάνω ενδεικτικής χρηματοδότησης, ο ενδιαφερόμενος έχει την επιλογή της προκαταβολής από 0%, της αποπληρωμής έως 84 μήνες, την ολική εξόφλησης του δανείου και δυνατότητα ενσωμάτωσης ασφάλισης του οχήματος για τη διάρκεια της χρηματοδότησης. Επίσης, ο πελάτης μπορεί ως μέρος της προκαταβολής να παραδώσει το παλιό του αυτοκίνητο, αντί να δώσει χρήματα.

Σχετικά με την αρχική έκδοση του Yaris 1.5 125 hp Active Plus των 19.570 ευρώ, ο εξοπλισμός είναι πλουσιοπάροχος σε όλα τα επίπεδα. Συγκεκριμένα διαθέτει 8 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, infotainment με οθόνη 8 ιντσών, προβολείς ομίχλης LED, αισθητήρες φωτός και βροχής, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Το εσωτερικό του εκτός από φουλ εξοπλισμένο είναι ευχάριστο σχεδιαστικά και καλή ποιότητα σε υλικά (μαλακό πλαστικό στο ταμπλό) και συναρμολόγηση. Οι χώροι ικανοποιούν χωρίς να περισσεύουν για τους λίγο πιο ψηλούς, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 286 λίτρων είναι εύκολα προσβάσιμο, αλλά από τα πιο μικρά μεταξύ των supermini.

Στα πλεονεκτήματα του πιο προσιτού Yaris ανήκει και ο δυνατός κινητήρας βενζίνης των 1.5 λτ., ισχύος 125 ίππων στις 6.600 σ.α.λ. και με 153 Nm ροπής στις 4.800 σ.α.λ. Το τράβηγμά του από τις πολύ χαμηλές στροφές εκπλήσσει ευχάριστα και εξυπηρετεί ιδιαίτερα στις συνεχόμενες αυξομειώσεις ταχυτήτων στις αστικές διαδρομές. Το ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο μοτέρ «αρπάζει» γρήγορα και ανεβάζει στροφές, επιταχύνοντας στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, η μέση πραγματική κατανάλωση βρίσκεται χαμηλά, στα 6,8 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 80 ευρώ. Το 1.500άρι Yaris αμιγώς βενζίνης παρουσιάζεται και ευχάριστο στην οδήγηση, συν του ότι είναι πάρα πολύ εύκολο στην οδήγηση και ευέλικτο. Οι αναρτήσεις με την κατάλληλη ρύθμιση ισορροπούν μεταξύ σπορτίφ πατήματος και άνεσης, ενώ μαζί με το χαμηλό βάρος (1.040 κιλά), το μικρό Toyota εξασφαλίζει πολύ καλό πάτημα στο δρόμο.

Get it on Google Play Download on the App Store