Πτώση τιμής για το φθηνότερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Το αυτοκίνητο με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα, το Fiat Panda γίνεται ακόμα πιο προσιτό και αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον για όσους θέλουν ένα φθηνό καινούριο αμάξι πόλης. Σε συνδυασμό με τη γενναιόδωρη τρέχουσα έκπτωση των 1.200 ευρώ, το κόστος απόκτησής του πέφτει στις 12.960 ευρώ, όταν πριν από λίγο καιρό στοίχιζε από 13.600 ευρώ και παλιότερα είχε από 14.430 ευρώ.

Το ποσό των 12.960 ευρώ αφορά τη βασική έκδοση εξοπλισμού, στην οποία ανήκουν τα απαραίτητα. Αυτά είναι: 4 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, ραδιόφωνο με έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών, USB, Bluetooth. Στον προαιρετικό του εξοπλισμό διατίθενται τρία πακέτα, τα Style, Comfort και Tech, στην τιμή των 816 ευρώ έκαστο. Ενδεικτικά περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- στοιχεία όπως προβολείς ομίχλης, μπάρες οροφής, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματο κλιματισμό, infotainment με οθόνη 7 ιντσών, αισθητήρες φωτός και βροχής κ.λπ.

Χαμηλότερη τιμή ισχύει και για το Panda (RED), αφού με την έκπτωση των 1.200 ευρώ εκκινεί από 15.660 ευρώ. Εξωτερικά ξεχωρίζει αμέσως από το πιο off road παρουσιαστικό, αφού διαθέτει μαρσπιέ και φρύδια φτερών Cross, μπάρες οροφής και πλευρικές προστατευτικές λωρίδες. Επιπλέον εφοδιάζεται στάνταρ με οθόνη αφής 7 ιντσών, μονοζωνικό κλιματισμό, στιλιζαρισμένες ζάντες 15 ιντσών, χειριστήρια στο τιμόνι και προβολείς ομίχλης.

Ανεξαρτήτως εξοπλισμού, το Fiat Panda προσφέρεται αποκλειστικά με τον υβριδικό 1.000άρη κινητήρα. Πρόκειται για ένα τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ, συνδυασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και ήπιο υβριδικό σύστημα 12V. Η ισχύς των 72 ίππων και 92 Nm ροπής είναι αρκετή για τις αστικές μετακινήσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 13,9 δλ.), συν του ότι το μηχανικό αυτό σύνολο είναι ιδιαίτερα πολιτισμένο, χωρίς δονήσεις, κραδασμούς και ενοχλητικούς θορύβους. Η κατανάλωση των 6,6 λτ./100 χλμ. σε αστικές κυρίως συνθήκες είναι χαμηλή, ενώ με εκπομπές CO2 109 γρ./χλμ. εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδο στο Δακτύλιο.

Στα πολύ θετικά γνωρίσματα του Fiat Panda ανήκει η άριστη ευελιξία και περιμετρική ορατότητα. Οι μαλακές αναρτήσεις του είναι κατάλληλες για να παρέχουν άνεση στις ανωμαλίες των δρόμων και το ελαφρύ τιμόνι κάνει τις μανούβρες και το παρκάρισμα «παιχνίδι». Επίσης, στο καλοφτιαγμένο εσωτερικό του θα χωρέσουν τέσσερα άτομα κανονικού αναστήματος με ικανοποιητικές ανέσεις, με το χώρο αποσκευών των 225 λίτρων να είναι αρκετός για τις καθημερινές ανάγκες.

Get it on Google Play Download on the App Store