Νέο SUV σε τιμή προσφοράς 21.900 ευρώ

Τα SUV έχουν κερδίσει την πλειοψηφία όσων αγοράζουν ένα νέο αυτοκίνητο και στην Ελλάδα, όπου το πρώτο τρίμηνο του 2024 το μερίδιο τους έχει αγγίξει το 57%. Μεταξύ αυτών πιο δημοφιλή είναι τα μικρά SUV (30% μερίδιο), γιατί είναι πιο βολικά για την πόλη, καλύπτουν τις μεταφορικές ανάγκες έως μιας τετραμελούς οικογένειας και οι τιμές τους είναι πιο προσιτές από εκείνες των μικρομεσαίων SUV.

Ανάμεσα στην πληθώρα των B-SUV, ένα μοντέλο με ξεχωριστά γνωρίσματα προσφέρεται τώρα σε σημαντικά μειωμένη τιμή, που το καθιστά ακόμα πιο δελεαστικό. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό Β-SUV με τύπου κουπέ αμάξωμα, το Volkswagen Taigo. Συγκεκριμένα ετοιμοπαράδοτα Taigo 1.0 TSI 95 PS Life διατίθεται από 21.900 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους των 2.000 ευρώ από το τρέχον προωθητικό πρόγραμμα. Παράλληλα στον εξοπλισμό του δεν γίνεται καμία έκπτωση, το αντίθετο μάλλον είναι γενναιόδωρος σε όλα τα επίπεδα. Πιο αναλυτικά διαθέτει τα εξής:

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας
  • Προβολείς LED
  • Διαμορφώσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων
  • Οθόνη infotainment 8 ιντσών
  • Κλιματισμό Climatic
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι και αναδιπλούμενοι καθρέπτες
  • Δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω
  • 4 θύρες USB
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Πέρα από τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό του, το Taigo έχει προσελκύσει αρχικά το ενδιαφέρον για το δυναμική του εμφάνιση εξωτερικά με το έντονα κεκλιμένο τελείωμα του πίσω μέρους. Πρόσθετα, τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά τμήματα στους προφυλακτήρες και στους θόλους των τροχών, οι ράγες οροφής και η πιο μεγάλη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με ένα κλασικό χάτσμπακ, τονίζουν το πιο εκδρομικό προφίλ του.

Με μήκος 4.266 χιλιοστά είναι πιο μακρύ από τα άλλα δύο B-SUV της Volkswagen (το T-Cross και το T-Roc). Σε συνδυασμό με το πλάτος των 1.757 χλστ., το ύψος των 1.518 χλστ. και το μεταξόνιο των 2.554 χλστ., το Taigo είναι από τα κορυφαία σε χώρους μικρά SUV. Θα φιλοξενήσει χωρίς παραχωρήσεις τέσσερα άτομα με ύψος άνω του μέσου όρου, ενώ με 440 λίτρα πορτ μπαγκάζ θα καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες και από πλευράς αποσκευών. Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα του Taigo αφορά την προσεγμένη του ποιότητα, αφού το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών προέρχονται από το Polo. Κοινώς το ταμπλό αποτελείται ολόκληρο από μαλακά υλικά, με στιβαρή συναρμογή και προσεγμένο στη λεπτομέρεια διάκοσμο. Επιπρόσθετα, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 8 ιντσών και η οθόνη αφής των 8 ιντσών ενισχύουν το απαιτούμενο κομμάτι της τεχνολογίας.

Στα θετικά γνωρίσματα του πιο μεγάλου σε μήκος B-SUV της γερμανικής μάρκας ανήκει και η αίσθηση που πιστοποιείται μέσω της οδηγικής εμπειρίας, η οποία πράγματι θυμίζει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Όσον αφορά τον κινητήρα της εισαγωγικής έκδοσης, πρόκειται για το δημοφιλή και γνωστό 3κύλινδρο turbo 1.0 TSI με τα 95 άλογα και τα 175 Nm ροπής από τις 1.600 σ.α.λ. Σε συνεργασία με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, το Taigo φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 183 χλμ./ώρα. Η Volkswagen ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 80 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store