Κελεπούρι τέτοιο «μεγάλο» SUV με 23.990 ευρώ

Ανέλπιστη ευκαιρία είναι το νέο αυτό SUV γιατί είναι το πιο μεγάλο της κατηγορίας, ενσωματώνει φουλ εξοπλισμό, είναι πολύ ευρύχωρο και με φουτουριστική εμφάνιση. Η τιμή των 23.990 ευρώ που διατίθεται είναι χαμηλή για όλα αυτά που παρέχει, όμως δεν θα ισχύει για πάντα γιατί προκύπτει κατόπιν της τρέχουσας έκπτωσης των 1.300 ευρώ. Πρόκειται για το νέο Hyundai Kona 1.0 T-GDI 120 PS 48V Hybrid Premium, το οποίο εντυπωσιάζει με την ολοκληρωμένη του εικόνα. Επίσης, έκπτωση 1.000 ευρώ προσφέρεται για τις εκδόσεις Distinctive και N Line με τον 1.000άρη ήπια υβριδικό κινητήρα.

Καταρχήν τραβάει το ενδιαφέρον με τον ευφάνταστο σχεδιασμό του, αφού οι «καλλιτέχνες» της Hyundai δημιούργησαν ένα από τα πιο ανατρεπτικά αισθητικά τετράτροχα που κυκλοφορούν. Το εμπρός μέρος κυριαρχείται από το συνδυασμό μάσκας-προφυλακτήρα και την ενιαία μπάρα LED «Seamless Horizon Lamp», ενώ αντίστοιχης τεχνοτροπίας είναι και το πίσω τμήμα του. Συνολικά είναι πολύ μεγαλύτερο από το προγενέστερο Kona και αυτό φαίνεται αμέσως, γιατί με μήκος 4.355 χιλιοστά είναι το μεγαλύτερο B-SUV της αγοράς. Παράλληλα είναι αρκετά φαρδύ (1.825 χλστ.), ψηλό (1.525 χλστ.) και με μακρύ μεταξόνιο (2.660 χλστ.).

Πλήρως εκσυγχρονισμένο είναι και το εσωτερικό του νέου Hyundai Kona. Κυριαρχεί το ταμπλό με τις ίσιες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες, όπου έχει ενσωματωθεί αρμονικά το ενιαίο πάνελ με τις οθόνες και τα φυσικά χειριστήρια στο μεσαίο τμήμα της κεντρικής κονσόλας. Τα σκληρά πλαστικά διαθέτουν κορυφαία συναρμογή και φινίρισμα, ενώ με τη διχρωμία αναβαθμίζεται και ο διάκοσμος. Όσο για τον εξοπλισμό του, διαθέτει -μεταξύ άλλων 7 αερόσακους, τα γνωστά στοιχεία ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού και ανέσεων, κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες αλουμινίου κ.λπ. Άριστα με τόνο παίρνει το νέο Hyundai Kona σε χώρους, αφού συγκρίνεται με τη μικρομεσαία κατηγορία και απέχει με διαφορά από την πλειοψηφία των μικρών SUV. Οι επιβάτες θα βολευτούν με απίστευτη άνεση ακόμα και αν πρόκειται για πιο ψηλούς, συν του ότι το πορτ μπαγκάζ των 466 λίτρων τοποθετείται στην κορυφή των B-SUV.

Τα χαρακτηριστικά μικρομεσαίου SUV που προσφέρει το νέο Kona συνεχίζονται και στο δρόμο. Καταρχήν ενθουσιάζει με την ησυχία που επικρατεί στην καμπίνα, αποτέλεσμα που πηγάζει από το συνδυασμό χαμηλής αεροδυναμικής (Cd 0,27), ηχομόνωσης, δεμένου σασί, έλλειψης κραδασμών μοτέρ και απορροφητικότητας αναρτήσεων. Ο κινητήρας θα ακουστεί μόνο στις 4.000-4.500 σ.α.λ., αφήνοντας μόνο ένα θρόισμα από τα ελαστικά και τους καθρέπτες να περνά στο εσωτερικό του. Όσον αφορά το γνωστό 1.000άρη turbo με τα 120 άλογα και τα 200 Nm ροπής, διαθέτει την απαιτούμενη σπιρτάδα, χάρη και στη συνδρομή του 6τάχυτου κιβωτίου με τον ιδιαίτερα ακριβή σε κούμπωμα λεβιέ. Οι επιδόσεις ικανοποιούν (0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ.), όπως επίσης η κατανάλωση των 8,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 των 125 γρ. CO2/χλμ. (80 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store