«Δώρο» κάνει η Citroen το C3 με τέτοια τιμή

Για την απόκτηση ενός καινούργιου supermini θα πρέπει να υπολογίζει κανείς τουλάχιστον 18.000-20.000 ευρώ. Ποσά που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν φτάνουν ούτε για τις αρχικές εκδόσεις κάποιων μοντέλων. Λογικό, από τη στιγμή που μίνι αυτοκίνητα έχουν φτάσει να ξεκινούν από περίπου 16.000 ευρώ. Παρόλα αυτά, η Citroen κάνει τη μεγάλη ανατροπή και προσφέρει το C3 στην απίστευτα χαμηλή τιμή των 15.900 ευρώ! 

Η μεγάλη αυτή προσφορά ισχύει για το C3 You! 1.2 PureTech 83 PS, ενώ και άλλες εκδόσεις διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές, τόσο με τον πιο δυνατό turbo βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech 110 PS όσο και με τον πετρελαίου 1.5 Blue HDi 100 PS. Σε κάθε περίπτωση το C3 You! αποτελεί τώρα μια τεράστια ευκαιρία για όσους θέλουν ένα άνετο μικρό αυτοκίνητο σε τιμή μίνι μοντέλου. Το άριστο value for money ενισχύει και ο εξοπλισμός, αφού δεν του λείπει κάτι το ουσιαστικό. Επιπλέον φέρει και κάποια μοναδικά γνωρίσματα, όπως είναι το λογότυπο YOU! κάτω από τους καθρέπτες και το λευκό διακοσμητικό περίβλημα στους προβολείς ομίχλης. Δίχως χρέωση είναι και η οροφή bi-ton σε λευκό χρώμα. Πιο αναλυτικά εφοδιάζεται με τα εξής στοιχεία:

  • 6 αερόσακους
  • Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας
  • Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας
  • Φώτα LED
  • Προβολείς ομίχλης
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Οθόνη αφής 5 ιντσών, Bluetooth και θύρα USB
  • Air condition
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός

Με 15.900 ευρώ και αμάξωμα που αγγίζει τα 4 μέτρα σε μήκος, το Citroen C3 παρέχει πολλά για τα λεφτά του και σε επίπεδο χώρων. Τέσσερις ενήλικες με ύψος άνω του μέσου όρου θα βολευτούν δίχως κανένα πρόβλημα, ενώ ο σχεδόν επίπεδος σχεδιασμός του πίσω καθίσματος με το πολύ πλάτος διευκολύνει τη φιλοξενία ενός ακόμα ατόμου. Συν του ότι όλοι οι φιλοξενούμενοι θα νιώσουν πολύ αναπαυτικά στα μαλακά καθίσματα. Αρκετό με τη σειρά του είναι και το πορτ μπαγκάζ των 300 λίτρων, το οποίο φαίνεται μεγαλύτερο, λόγω του ότι δεν εισχωρούν οι θόλοι των τροχών. Σε καλά επίπεδα βρίσκεται και η ποιότητα κατασκευής, παρά την ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών, τα οποία όμως είναι γεροδεμένα.

Επαρκές για τις ανάγκες κίνησης του C3 You! των 15.900 ευρώ είναι το ατμοσφαιρικό 1.200άρι μοτέρ των 83 ίππων. Άλλωστε στην πόλη όπου θα διανύσει κανείς τα περισσότερα χιλιόμετρα, ο κινητήρας είναι πρόθυμος με καλή απόκριση στο βύθισμα του πεντάλ του γκαζιού ακόμη και στις χαμηλές στροφές. Τα 12,3 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα είναι ένα αξιοπρεπέστατο νούμερο, με την κατανάλωση να κρατιέται χαμηλά, στα 6,5 λτ./100 χλμ. Οι εκπομπές CO2 είναι 123 γρ./χλμ. και συνεπάγονται 79 ευρώ τέλη κυκλοφορίας. To Citroen C3 είναι αναμενόμενα εστιασμένο στην άνεση και στο δρόμο, όπου οι διάφορες ανωμαλίες αμβλύνονται με αποτελεσματικό τρόπο. Παράλληλα το κράτημα είναι πολύ καλό, ενώ το αυτοκίνητο είναι σε θέση να καλύψει και μακρινές διαδρομές με ασφάλεια και ξεκούραστα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.199
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 83/5.750
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 118/2.750
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 12,3
Τελική (χλμ./ώρα) 175
Κατ/λωση* (λτ./100 χλμ.) 6,5
CO2 (γρ./χλμ.) 123
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store