«Τσίμπησε» αυτονομία η Porsche Taycan

Η Porsche ανακοίνωσε την τελευταία παρτίδα αναβαθμίσεων για την Taycan, που περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην αυτονομία, τη φόρτιση και την απεικόνιση λειτουργιών στο σύστημα πολυμέσων.

Από το 2019, όταν λανσαρίστηκε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Τσουφενχάουζεν, έχουν διατεθεί αρκετές ενημερώσεις για όλες τις Taycan του κόσμου, οι οποίες αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 75.000. Κάθε μία από αυτές μπορεί να λάβει το πιο πρόσφατο πακέτο, με τον αντιπρόεδρο προϊόντος, Kevin Giek, να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή η καμπάνια θα επιτρέψει σε όλους τους πελάτες να επωφεληθούν από τη συνεχή εξέλιξη της Taycan. Έχουμε βελτιστοποιήσει εκτενώς το αυτοκίνητο, σε κάθε τομέα, από το 2019. Έχουν προστεθεί νέες λειτουργίες και άλλες έχουν αναθεωρηθεί ή τροποποιηθεί, ώστε να βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία οδηγού και επιβατών».

H κυριότερη και πιο ουσιώδης βελτίωση έρχεται από το σύστημα κίνησης, που τώρα μπορεί να απενεργοποιεί τον εμπρός ηλεκτροκινητήρα όταν δεν απαιτείται υψηλή παροχή ισχύος (στα προγράμματα Normal και Range), μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας την αυτονομία. Σύμφωνα με τους Γερμανούς και ανάλογα την έκδοση, η Taycan μπορεί να ταξιδέψει έως και 50 χλμ. παραπάνω χάρις στην απεμπλοκή του ενός ηλεκτροκινητήρα.

Η φόρτιση έχει επίσης βελτιωθεί, καθώς η Taycan μπορεί πλέον να λαμβάνει τον μέγιστο ρυθμό ενέργειας σε ευρύτερο φάσμα εξωτερικών θερμοκρασιών. Ο χρόνος παραμονής στο φορτιστή δεν αλλάζει, ωστόσο οι κάτοχοι του αυτοκινήτου θα απολαμβάνουν ακόμα πιο συνεπή διαδικασία φόρτισης. Παράλληλα διατίθεται ένας ενσωματωμένος φορτιστής 22 kW, ενώ και οι ενδείξεις για τη ροή ενέργειας είναι πιο ευδιάκριτες και με καλύτερα γραφικά. Η ανάκτηση ενέργειας μπορεί επίσης να ρυθμιστεί σε αυτόματη, ώστε να διατηρείται ακόμα και όταν ο οδηγός αλλάζει πρόγραμμα λειτουργίας.

Οι αναβαθμίσεις είναι δωρεάν για όλες τις Taycan, ανεξαρτήτως χρονολογίας, και χρειάζεται περίπου μια μέρα παραμονής σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να περαστούν στο αυτοκίνητο.

Get it on Google Play Download on the App Store