Tα Tesla είναι γνωστό πως προκαλούν τρόμο σε όποιον στηθεί δίπλα τους. Ειδικά το Model S P100D, με το Ludicrous Mode, μπορεί να «διακτινιστεί» στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,4 δλ. Για τον Elon Musk δεν ήταν αρκετό, οπότε κατέβασε τον επίσημο χρόνο κατά 1 δέκατο!
Το κορυφαίο Model S ούτως ή άλλως έχει μετρηθεί στα 2,28 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, οπότε η επισημοποίηση της ταχύτερης επιτάχυνσης ήταν θέμα χρόνου. Επειδή όμως μιλάμε για Tesla, δεν θα μπορούσε να γίνει με απλό τρόπο. Για αυτό, η Tesla ενσωμάτωσε στο αναβαθμισμένο λογισμικό του ηλεκτρικού «καταπέλτη» το Cheetah Mode. Τι κάνει αυτή η εύηχη λειτουργία; Χαμηλώνει το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, μιμούμενο τη στάση του ταχύτερου επίγειου ζώου στον κόσμο όταν ετοιμάζεται να επιτεθεί. To τσιτάχ μπορεί να φτάσει μέχρι τα 112 χλμ./ώρα, όμως σπάνια χρειάζεται να το κάνει καθώς οι περισσότερες καταδιώξεις του διαρκούν μόλις 100 μέτρα. Κι αυτό, λόγω του απίστευτου ρυθμού επιτάχυνσης που αφήνει απειροελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στο θήραμα: 0-75 χλμ./ώρα σε 2 δλ.!
Δείτε ακόμα: Το Tesla Model 3 του Γιάννη Αλαφούζου!
Με αυτή την κίνηση, βελτιστοποιεί την πρόσφυση των εμπρός τροχών καθώς αποτρέπει το σήκωμα της μούρης κατά την επιτάχυνση, ενώ διατηρεί το «κάθισμα» στους πίσω τροχούς στο ιδανικό σημείο. Πρακτικά, το αμάξωμα οριζοντιώνεται μόλις ο οδηγός αφήσει το πεντάλ του φρένου. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται πλέον σε 2,3 δλ. – χρόνος που καθιστά το Model S ταχύτερο από hypercars όπως η Ferrari SF90 Stradale (2,5 δλ.), Bugatti Chiron (επίσης 2,5 δλ.) και Koenigsegg Jesko (2,6 δλ.) και SSC Tuatara (και πάλι 2,5 δλ.). Να σημειώσουμε πως το πιο αδύναμο εξ αυτών είναι Ferrari, με «μόλις» 1.000 ίππους (1.500 η Chiron, 1.600 το Jesko, 1.800 το Tuatara).
Διαβάστε επίσης: Tesla Model 3 κοντράρει τη McLaren F1! (+video)
Το Tesla αντίθετα αποδίδει συνολικά 825 ίππους από τους δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα), αλλά τη διαφορά κάνουν τα 1.300 Nm ροπής και κυρίως η ακαριαία παροχή τους.