Η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα του νέου Ford Focus

Το νέο Ford Focus έρχεται να ανοίξει νέους ορίζοντες και με την κορυφαία σουίτα τεχνολογιών του, η οποία εξασφαλίζει απρόσκοπτη και διαισθητική συνδεσιμότητα για όλους τους επιβάτες για μία ξεκούραστη και απόλυτα συνδεδεμένη οδηγική εμπειρία. Στο επίκεντρο της τεχνολογίας, το σύστημα πολυμέσων SYNC 4.

Η τελευταία γενιά του infotainment της Ford χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο μηχανικής μάθησης ώστε να «εκπαιδευτεί» από τη συμπεριφορά των οδηγών, προκειμένου να παρέχει ακόμα πιο ακριβείς υποδείξεις και αποτελέσματα αναζήτησης με την πάροδο του χρόνου. Ο έλεγχος εκτελείται μέσα από μια νέα οθόνη αφής 13,2 ιντσών με διαισθητική διεπαφή, που εξασφαλίζει ότι όχι περισσότερα από ένα ή δύο αγγίγματα χρειάζονται για τη διαχείριση των εφαρμογών και την περιήγηση στο μενού. Η νέα οθόνη ενσωματώνει και τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, δημιουργώντας μια πιο μινιμαλιστική κεντρική κονσόλα. Το σύστημα προσφέρει επίσης ασύρματη συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto, επιτρέποντας την άριστη ενσωμάτωση μεταξύ των λειτουργιών του smartphone και του SYNC 4.

Ταυτόχρονα, χάρη στο προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής, οι επιβάτες του νέου Focus μπορούν να χρησιμοποιούν φυσικό λόγο σε 15 ευρωπαϊκές γλώσσες, συνδυάζοντας δεδομένα του οχήματος με αναζητήσεις στο διαδίκτυο – με τη βοήθεια του FordPass Connect – για γρήγορη και ακριβή απόκριση σε εντολές για συστήματα ψυχαγωγίας, τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα κειμένου, καθώς και για το σύστημα ελέγχου του κλιματισμού και δελτία καιρού. Πέρα από αυτό, το SYNC 4 επιτρέπει ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up, οι οποίες μπορούν να εγκαθιστούν μεγάλο μέρος του software στο παρασκήνιο ή σε προκαθορισμένες ώρες, με πολλές από αυτές να απαιτούν ελάχιστες ή και καμία ενέργεια από τον οδηγό.

Μέσω της εφαρμογής FordPass δίδεται πρόσβαση σε μία σειρά συνδεδεμένων υπηρεσιών μέσω του smartphone, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός ή κάτοχος του νέου Focus παραμένει συνεχώς συνδεδεμένος με το αυτοκίνητου και μπορεί να ελέγχει εξ αποστάσεως διάφορα στοιχεία (Vehicle Status), όπως τη στάθμη του καυσίμου και τη διάρκεια ζωής του λαδιού, ή να ενεργοποιεί τον κινητήρα (Remote Start). Το σύστημα SecuriAlert παρέχει πρόσθετη ξεγνοιασιά μέσω των αισθητήρων του οχήματος που παρακολουθούν την όποια απόπειρα παραβίασης – ακόμα και εάν χρησιμοποιείται κλειδί – και στέλνουν ειδοποιήσεις στο smartphone του χρήστη.

Το νέο Focus και το SYNC 4 προσφέρουν ακόμα το προνόμιο μιας δωρεάν δοκιμαστικής πρόσβασης στις συνδρομητικές υπηρεσίες Connected Navigation 4 και Ford Secure 4, η οποία υποστηρίζει λειτουργίες όπως δελτία κυκλοφορίας, καιρού και πληροφορίες στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο, 4 καθώς και το Local Hazard Information 5 για μία αναβαθμισμένη εμπειρία χρήστη. Η συνδρομητική υπηρεσία Ford Secure περιλαμβάνει την Stolen Vehicles Services 4 που προσφέρει υποστήριξη διαθέσιμη σε 24ωρη βάση σε περίπτωση κλοπής του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης και ανάκτησής του. Μελλοντικά θα αποκτήσει τη λειτουργία Neighbourhood Alerts (ειδοποιήσεις από άλλα οχήματα προστατευμένα με SecuriAlert στην περιοχή), καθώς και τη Location Alerts (δυνατότητα δημιουργίας ορίων επιλεγμένων από το χρήστη σε συνδυασμό με την αποστολή push notifications εάν το όχημα βγει εκτός αυτών των ορίων), στο πλαίσιο των ασύρματων ενημερώσεων Power-Up.

 

Με τη σειρά του, το Connected Navigation 4 περιλαμβάνει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και προβλέψεις από την TomTom, με την Garmin να υποδεικνύει τις πιο κατάλληλες διαδρομές. Τα live δελτία καιρού εξασφαλίζουν τη συνεχή ενημέρωση του οδηγού για τις συνθήκες που επικρατούν τόσο στη διαδρομή, όσο και στον προορισμό του. Επίσης, τα τελευταία μπορούν να προειδοποιούν για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που μπορεί να επηρεάσουν το ταξίδι του, ενώ την ίδια στιγμή τρισδιάστατοι χάρτες μεγάλων πόλεων καθώς και πληροφορίες στάθμευσης βοηθούν στην πλοήγηση σε άγνωστα περιβάλλοντα.

Ανακαλύψτε το νέο Ford Focus εδώ: https://www.ford.gr/cars/new-focus

Δείτε το διαθέσιμο απόθεμα μοντέλων εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store