0-100% σε 2 ώρες από τους φορτιστές της Jeep

Τη μεγαλύτερη τροχοπέδη στη συμβίωση με ένα ηλεκτρικό ή plug-in ηλεκτρικό θέλει να εξαλείψει η Jeep, μαζί με την Chrysler, παρουσιάζοντας το επόμενο επίπεδο οικιακού φορτιστή, που υπόσχεται πλήρωση της μπαταρίας μέσα σε μόλις 2 ώρες!

Η Mopar (κάτι σαν την Abarth των Jeep, Chrysler και Dodge) εξέλιξε ένα wallbox Επιπέδου 2 , σε δυο εκδόσεις: εντοιχισμένου και plug-in. Η δεύτερη επιλογή σημαίνει πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διαδικασία τοποθέτησης. Απλά, το αγοράζεις, το τοποθετείς στον κατάλληλο χώρο και το χρησιμοποιείς. Το «Επίπεδο 2» μεταφράζεται σε 240 Volt και παροχή ενέργειας 7,7 kWh (ή 32A), που είναι ικανή να γεμίσει πλήρως τις μπαταρίες των Wrangler 4xe, Grand Cherokee 4xe και Chrysler Pacifica Hybrid σε 2 ώρες. Χρόνος 6 φορές μικρότερος συγκριτικά με τα wallbox Επιπέδου 1.

Τα δυο plug-in hybrid Jeep συνδυάζουν έναν 2λιτρο τούρμπο βενζινοκινητήρα και 2 ηλεκτροκινητήρες, συν μπαταρία 17,3 kWh, για μια συνολική απόδοση της τάξης των 380 ίππων και 637 Nm. Το Grand Cherokee 4xe μπορεί να κινηθεί για έως 40 χλμ. αποκλειστικά με το ρεύμα, ενώ το Wrangler δύναται να ξεπεράσει τα 50 χλμ. αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης. Το Pacifica Hybrid επίσης παντρεύει βενζινοκινητήρα και ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων, με τη διαφορά ότι το θερμικό μοτέρ είναι ατμοσφαιρικό V6 3.6 λίτρων. Η συνδυαστική ισχύς του αμερικανικού MPV ανέρχεται στους 260 ίππους (ροπή δεν ανακοινώνεται), ενώ η ηλεκτρική του αυτονομία επίσης ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα.

Οι νέοι φορτιστές είναι άμεσα διαθέσιμοι και ξεκινούν από τα 599 δολάρια (528 ευρώ), αν και κάποιοι ντίλερ ήδη προσφέρουν εκπτώσεις που κατεβάζουν την τιμή στα 569 δολάρια (502 ευρώ). Προσφέρουν, δε, σύνδεση με WiFi, που επιτρέπει στον κάτοχο του αυτοκινήτου να ελέγχει τη φόρτιση του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως.

Get it on Google Play Download on the App Store