«Βιδωμένο» Ford GT έπιασε 1,5 εκατ. ευρώ!

Υπάρχουν ορισμένα αυτοκίνητα που πραγματικά η αγορά τους αποτελεί επένδυση, που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα σε βάθος χρόνου. Όπως το εικονιζόμενο Ford GT MKII, που έχει κατασκευαστεί σε μόλις 45 μονάδες και μια εξ αυτών πωλήθηκε έναντι 1,87 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 1.534.000 εκατ. ευρώ!


Η διάθεση του αυτοκινήτου έγινε σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Mecum Auctions, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως η μέγιστη τιμή θα άγγιζε τα 1,7 εκατ. δολάρια. Προφανώς, υπήρχε ένας πλειοδότης που ήθελε πραγματικά το αυτοκίνητο και ήταν πρόθυμος να πληρώσει πολλά παραπάνω! Βοήθησε σίγουρα και η ξεχωριστή απόχρωση του, σε έντονο μπλε χρώμα, εμπνευσμένη από το αγωνιστικό Ford GT του Ken Miles, που έτρεξε στο Le Mans. Επιπλέον υπάρχουν και μερικές κόκκινες λεπτομέρειες στα εμπρός φτερά, ενώ εντυπωσιακή είναι η πίσω τεράστια αεροτομή, αλλά κι ο μεγάλος διαχύτης στο κατώτερο σημείο του πίσω προφυλακτήρα!

Βλέπετε το αυτοκίνητο προορίζεται καθαρά για χρήση πίστας, εξ ου κι η τόση προσοχή της Ford στα κομμάτια που φροντίζουν για την αναβάθμιση της αεροδυναμικής του. Στο σύνολο τους, όλα τα extra βοηθήματα προσφέρουν 400% περισσότερη αρνητική άντωση, συγκριτικά με την έκδοση δρόμου του GT. Βελτιώσεις συντελέστηκαν και στον 6κύλινδρο Twin-Turbo EcoBoost των 3,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 700 ίππους, 40 επιπλέον συγκριτικά με την street legal έκδοση του Ford GT.

 

Get it on Google Play Download on the App Store