Οι γερανοί έρχονται να σώσουν τον Κηφισό

Μια φορά να υποστείς την ταλαιπωρία στον Κηφισό, όχι κάθε μέρα, αρκεί για να μη θες να ξαναοδηγήσεις εκεί. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, καθώς μιλάμε για μια εκ των κυριότερων και πολυχρησιμοποιούμενων οδικών αρτηριών της Αττικής, με ελάχιστες εναλλακτικές διαδρομές. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να πάρει μέτρα, προκειμένου να κάνει λίγο ευκολότερη τη ζωή των οδηγών.

Όπως ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΤ ο αρμόδιος Υπουργός, Γιάννης Οικονόμου, από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν μονίμως γερανοφόρα οχήματα διαθέσιμα κατά μήκος του Κηφισού, σε σημεία που δεν εμποδίζουν, προκειμένου να σπεύδουν σε τρακαρίσματα ή περιστατικά βλαβών και να απομακρύνουν τάχιστα τα οχήματα. «Αυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα στον Κηφισό, δεν είναι μόνο ζήτημα τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι και θέμα συγκοινωνιακό, καθώς αποτελεί τη βασική αρτηρία στην Αθήνα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία, κυρίως τις ώρες αιχμής».

Πάλι μέσα από την κρατική συχνότητα ο διοικητής του Γ’ Τμήματος της Τροχαίας Β.Α. Αττικής, Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, εξήγησε το πώς θα λειτουργούν οι γερανοί στην αποσυμφόρηση του Κηφισού: «Από χθες το πρωί δύο γερανοφόρα οχήματα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής επικουρούμενα από τους δικυκλιστές της Τροχαίας επιτηρούν το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Το ένα γερανοφόρο βρίσκεται στη γέφυρα Βρυούλων, το άλλο γερανοφόρο βρίσκεται έξω από τα ΚΤΕΛ Κηφισού. Έχει γίνει σχεδιασμός για τη θέση τους, ώστε να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία και κυρίως για όταν χρειαστεί να έχουμε άμεση επέμβαση, έγκαιρη ενημέρωση και γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των οδηγών, ώστε να μπορέσουμε να απομακρύνουμε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα ακινητοποιημένα οχήματα λόγω μηχανικής βλάβης ή λόγω τροχαίων με υλικές ζημιές».

Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε την ταυτόχρονη δραστηριοποίηση της Τροχαίας και με άλλες ενέργειες, όπως η παρουσία μπλόκων για τον έλεγχο των παραβάσεων στις Λ.Ε.Α., την ώρα που ο Υπουργός υπογράμμισε την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας και τις προσπάθειες για αποσυμφόρηση πολλών δρόμων στην Αθήνα, καταπολεμώντας ιδιαίτερα την «πληγή» του διπλοπαρκαρίσματος.

Get it on Google Play Download on the App Store