Πως πάει το Honda Civic Type R στα 260 χλμ./ώρα;

Το κορυφαίο σε ισχύ και επιδόσεις Honda Civic όλων των εποχών δεν είναι άλλο από το υπάρχον Type R, το οποίο στην ανανεωμένη του έκδοση απέκτησε και την συλλεκτική έκδοση Limited Edition (μόνο 100 οχήματα αποκλειστικά για την Ευρώπη).

Δείτε ακόμα: Κόντρα αντοχής: Toyota Corolla vs Honda Civic (+video)

Ωστόσο και το «κλασικό» Type R GT δεν παύει να προσφέρει άφθονες δόσεις οδηγικής ευχαρίστησης, όπως είχαμε διαπιστώσει και στη δοκιμή του. Το επίσης εντυπωσιακό με το τελευταίας γενιάς Civic Type R είναι το πόσο καλά στημένο είναι στο δρόμο. Ενώ ο οδηγός περιμένει ότι θα είναι «κούτσουρο» και θα τον ταλαιπωρεί, συμβαίνει το αντίθετο. Στο πρόγραμμα Comfort, δεν διαφέρει από ένα καθημερινό αυτοκίνητο, αφού είναι άνετο και ευκολοδήγητο, παρά τις 20άρες ζάντες και τα χαμηλού προφίλ ελαστικά.

Δείτε ακόμα: Honda Civic Type R από τη Mugen προκαλεί τρόμο!

Βέβαια, τα πράγματα αλλάζουν με την επιλογή του προγράμματος Sport ή του +R. Η προσαρμοζόμενη ανάρτηση σκληραίνει αισθητά και κάνει το αυτοκίνητο πιο νευρικό, το τιμόνι βαραίνει πολύ, το γκάζι αποκτά ακόμη πιο άμεση απόκριση, το κιβώτιο σε κάθε κατέβασμα κάνει rev matching και γενικά είναι πανέτοιμο να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ο 2.0 λτ. VTEC Turbo κινητήρας των 320 ίππων και 400 Nm ροπής ανεβάζει με ευκολία ρυθμούς, δίχως ο οδηγός δεν καταλαβαίνει για το πότε το κοντέρ έχει πιάσει απαγορευτικά νούμερα. Στην Autobahn μπορεί κανείς να το απολαύσει μέχρι την τελική του ταχύτητα, όπως στο παρακάτω βίντεο, όπου παραμένει ακλόνητο στα 260 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Απολαυστικοί κόφτες με Honda Accord Type R (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store