Όταν οι Ιταλοί στρίβουν α λα ιαπωνικά (+video)

Οι Ιταλοί φημίζονται για τη φλογερή τους στάση απέναντι στην καθημερινότητα, το μπρίο και την αγάπη τους για τα αυτοκίνητα. Μια αγάπη που δεν περιορίζεται μόνο στα δικά τους «παιδιά».

Δείτε ακόμα: LaFerrari με 370 χλμ./ώρα στην autobahn (+video)

Μπορεί να λατρεύουν σαν εικονίσματα τις Alfa Romeo και Ferrari, όμως δεν σημαίνει πως γυρνούν την πλάτη τους στις δημιουργίες των άλλων. Η οδήγηση εθνικότητες, εργοστάσια παραγωγής και ταμπέλες δεν κοιτά. Στο ησυχαστήριο του βουνού, όλοι είναι ίσοι. Και όλοι προσφέρουν απόλαυση, άλλοι λιγότερο-άλλοι περισσότερο. Η ουσία, όμως, παραμένει κοινή: η ευφορία της οδήγησης.

Διαβάστε επίσης: Τα hot hatches των 90’s κόντρα στα σημερινά!

Τρεις εκ της γείτονος χώρας, λοιπόν, πήραν θέση σε ισάριθμα ιαπωνικά αυτοκίνητα. Δυο Toyota, ένα GT86 και μία Celica, μαζί με ένα Subaru Impreza WRX STI σε επαρχιακό δρόμο. Όπως βλέπουμε, καμία τεχνοτροπία μετάδοσης κίνησης δεν μένει παραπονεμένη: μπροστά, πίσω, ολούθε. Όλα τους είναι βελτιωμένα, με την μεγαλύτερη έκταση στις μετατροπές να φέρει το «Scoobie». Η Celica T-Sport ακολουθεί, τη στιγμή που το GT86 είναι το λιγότερο «σκαλισμένο».

Δείτε ακόμα: Κονσέρτο με V6 κινητήρες Alfa Romeo (+video)

Όχι ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία. Εξάλλου, είπαμε. Σκοπός δεν είναι η κατάρριψη κάποιου ρεκόρ ταχύτητας ή η ανάδειξη νικητή. Μοναδικός στόχος το χαμόγελο στα χείλη, η δημιουργία αναμνήσεων και η ταύτιση ανθρώπου-μηχανής.

Get it on Google Play Download on the App Store