Alfa Romeo Giulia GTAm γκαζώνει και πωρώνει!

Η κορυφαία μεσαία Alfa Romeo όλων των εποχών, δεν είναι άλλη από την σκληροπυρηνική Giulia GTAm, η οποία συναρπάζει σε κάθε επίπεδο, θυμίζοντας αγωνιστικό αυτοκίνητο για χρήση δρόμου.

Δείτε ακόμα: Ποια παγκόσμια πρωτιά είχε η Alfa Romeo 156;

Μια τέτοια θεϊκή Ιταλίδα και μάλιστα η πρώτη που κατασκευάστηκε από τις συνολικά 500 (#000/500), είναι αυτή που θα θαυμάσετε από κάθε πλευρά της στο παρακάτω βίντεο. Όχι μόνο θα δείτε λεπτομερώς κάθε σημείο από το εντυπωσιακό και άκρως μυώδες αμάξωμά της με τα αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα, αλλά θα την ακούσετε και να επιταχύνει, παράγοντας ένα μεθυστικό ήχο.

Για την κίνησή της φροντίζει ο αλουμινένιος κινητήρας 2.9 V6 Bi–Turbo με απόδοση 540 ίππων. Το συνολικό βάρος της Giulia GTAm έχει μειωθεί κατά 100 κιλά και πέσει στα 1.520 κιλά, εξασφαλίζοντας αναλογία 2,82 κιλών ανά ίππο. Η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: Η ιστορική πρωτιά της Alfa Romeo 33

Καινούργιο είναι και το σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο της Akrapovic που είναι ενσωματωμένο στον πίσω διαχύτη από ανθρακόνημα. Νέες είναι και οι 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου με το κεντρικό μπουλόνι, το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα σεντάν. Για την ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά φροντίζουν τα αυξημένα μετατρόχια κατά 50 χλστ. εμπρός και πίσω, τα νέα ελατήρια και αμορτισέρ.

Η τιμή της Alfa Romeo Giulia GTAm ξεκινάει από 147.000 ευρώ προ φόρων σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά, στην Ιταλία με 22% ΦΠΑ κοστίζει από 180.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Ποιες Alfa Romeo είναι πιο αξιόπιστες;

Get it on Google Play Download on the App Store