Ο Ken Block πουλάει τα καμάρια του!

Ο δαιμόνιος Ken Block είχε επί σειρά ετών συνεργασία με την εταιρεία Ford, η οποία έληξε όμως. Έτσι λοιπόν πουλάει μερικά αυτοκίνητα με τα οποία μας έχει χαρίσει άφθονο θέαμα μέσα από τα video της σειράς Gymkhana.

Για την ακρίβεια είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω της LBI Limited, τα Fiesta GYM3, Fiesta ST RX43 και το ξεχωριστό RS200 Evo χρονολογίας του 1986, γνωστό ως «Dream Car» του Block. Τα τρία αυτά αυτοκίνητα είχαν προβληθεί από το τρίτο μέρος της σειράς Gymkhana κι έπειτα.

Ξεκινώντας με το Fiesta ST RX43 που είχε πρωταγωνιστήσει στα Gymkhana 6, 8 και Terrakhana, ενώ είναι και το αυτοκίνητο με το οποίο ο Block πήρε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross. Η ισχύς του αγγίζει τους 600 ίππους και η ροπή τα 881 Nm, με την δύναμη να καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου της Sadev.

Το Fiesta GYM3 ήταν η αρχή των πάντων το 2011, που ξεχώρισε αμέσως με το «φουσκωμένο» bodykit και τη μοναδική απόχρωση. Κινείται από τον 2λίτρο Duratec κινητήρα με ισχύ 600 ίππων και 880 Nm ροπής, με την ισχύ του να φτάνει με άνεση τα 850 άλογα, ανάλογα με τις ανάγκες των κασκαντερικών γυρισμάτων του Block.

Το καλύτερο όλων όμως είναι το φοβερό Dream Car της συλλογής του Ken, το RS200 Evo. Το RS 200 είναι ένα από τα 200 κομμάτια που είχε φτιάξει η μάρκα για την αγωνιστική ομολογκασιόν του, για τη συμμετοχή στο Group B του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Το συγκεκριμένο βέβαια είναι ένα από τα 24 που είχε αναβαθμιστεί με τις προδιαγραφές Evo. Ο κινητήρας του αποδίδει πάνω από 700 ίππους μετά από εκτενείς επεμβάσεις που έχει δεχτεί από την Hoonigan Racing. Μόνο για αυτό η εταιρεία LBI ανακοίνωσε τιμή, η οποία ξεκινάει από τα 550.000 δολάρια (469.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store