Φοβερή πατέντα της Ford για πτυσσόμενες εξατμίσεις!

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η κατοχύρωση της πατέντας που κατέθεσε η Ford στην Αμερική και στη Γερμανία, αποκαλύπτοντας ένα φοβερό σύστημα που αυξομειώνει το μήκος της απόληξης της εξάτμισης.

Η συγκεκριμένη πατέντα της Ford, εκπονήθηκε με σκοπό να βελτιώσει τη γωνία αναχώρησης στα SUV οχήματα της μάρκας. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, μιας και θα βελτιώσει κατά πολύ τις εκτός δρόμου ικανότητες της Ford επιτρέποντας στα SUV της να κινούνται μακρύτερα από τα υπόλοιπα. «Έχει παρατηρηθεί πως σε πολλά εκτός δρόμου οχήματα η γωνία αναχώρησης είναι αρκετά μικρότερη από τη γωνία προσέγγισης, προκαλώντας πολλά προβλήματα. Όταν ένα όχημα κινείται σε δύσβατο οδόστρωμα, λόγω της μικρής γωνίας αναχώρησής του, οι απολήξεις του συστήματος εξαγωγής μπορεί να χτυπήσουν στο έδαφος προκαλώντας βλάβη στην εξάτμιση, που με τη σειρά της σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμα και δυσλειτουργία του κινητήρα. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο ο πελάτης αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες του οχήματος του», αναφέρει η Ford στο υπόμνημα που κατέθεσε.

Όταν κι αν μπει αυτό το σύστημα στη παραγωγή, κατά πάσα πιθανότητα ο οδηγός το μόνο που θα έχει να κάνει όταν κινηθεί εκτός δρόμου θα είναι να επιλέξει το off road πρόγραμμα και τότε αυτομάτως οι εξατμίσεις θα μαζεύονται, ώστε να μην έχει τον παραμικρό περιορισμό στην εκτός δρόμου κίνησή του. Αν μη τι άλλο, μια πατέντα που συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον και ελπίζουμε να την δούμε σύντομα στην παραγωγή!

Get it on Google Play Download on the App Store