Τα πιο αξιόπιστα SUV σύμφωνα με την ADAC

Όπως είναι γνωστό και φαίνεται πλέον στους δρόμους, τα SUV έχουν κυριαρχήσει σε πωλήσεις τα τελευταία χρόνια. Στο σύνολο της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα, πάνω από τα μισά αυτοκίνητα που πωλούνται είναι SUV, μεταξύ των οποίων κυρίαρχα είναι τα μικρά και μικρομεσαία SUV. Οι επιλογές που προσφέρονται είναι πάρα πολλές, ενώ όταν προστεθούν οι κινητήρες και τα επίπεδα εξοπλισμού, τότε οι προτάσεις είναι εκατοντάδες.

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα SUV, ποια μπορεί να είναι πιο αξιόπιστα; Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει η γερμανική λέσχη αυτοκινήτων ADAC, με τα περισσότερα από 17 εκατομμύρια μέλη. Η αναφορά που ανακοίνωσε σχετικά με την παρακάτω κατάταξη, λαμβάνει υπόψη τις απόψεις των οδηγών που χαλάνε πιο συχνά τα αυτοκίνητά τους. Σύμφωνα λοιπόν με τους οδηγούς από τη Γερμανία, η κατάταξη έχει ως εξής:

  1. BMW X3 – 2,3
  2. Mercedes GLC – 2,8
  3. Audi Q5 – 3,2
  4. BMW X1 – 3,4
  5. Audi Q3 – 3,6
  6. Hyundai Tucson – 4,2
  7. Skoda Yeti – 5,1
  8. Mazda CX-5 – 5,3
  9. Volvo XC60 – 5,4
  10. Kia Sportage – 6,7
  11. Mitsubishi Outlander – 7,6
  12. Skoda Kodiaq – 7,7
  13. Peugeot 3008 – 8,2
  14. Dacia Duster – 8,7
  15. Volkswagen Tiguan – 9,3
  16. Renault Kadjar – 10

Σύμφωνα με τους κατόχους των παραπάνω SUV, πιο ευχαριστημένοι δηλώνουν αυτοί που έχουν στην κατοχή τους τη BMW X3. Μέχρι τις πέντε πρώτες θέσεις οι βαθμολογίες είναι πολύ κοντά μεταξύ των αυτοκινήτων, ενώ κυριαρχούν τα γερμανικά αυτοκίνητα, όπως είναι η Mercedes-Benz GLC, η BMW X1 και τα Audi Q3 και Q5. Κάποιοι θα σκεφτούν ότι είναι αναμενόμενο να βρίσκονται ψηλά τα «δικά τους» μοντέλα, μιας και κυκλοφορούν και κατά χιλιάδες στη χώρα τους.

Από τα εισαγόμενα SUV, εκείνο που έχει κερδίσει πιο πολύ την εμπιστοσύνη των Γερμανών, είναι το Hyundai Tucson. Από εκεί και κάτω το μόνο Γερμανικό SUV είναι το VW Tiguan στην 15η θέση, ενώ τα γερμανικής τεχνολογίας Skoda Yeti και Kodiaq είναι εντός της λίστας. Άλλα SUV που διακρίθηκαν μεταξύ των πιο αξιόπιστων και δεν έχουν καμία σχέση με τη Γερμανία, είναι το Volvo XC60, το Kia Sportage, τα Γαλλικά Peugeot 3008 και Renault Kadjar και το ρουμανογαλλικό Dacia Duster. Από τους Ιάπωνες διακρίθηκαν τα Mazda CX-5 και Mitsubishi Outlander.

Get it on Google Play Download on the App Store