Τα γυαλιά της Citroen που γιατρεύουν τη ναυτία (+video)

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τους περισσότερους από εμάς πλησιάζουν και το ταξίδι θα γίνει με αυτοκίνητο. Για πολλούς όμως αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο, ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι πολλές φορές ζαλίζονται από την στιγμή που θα ξεκινήσει το ταξίδι.

Δείτε ακόμη: Σε αυτό το Fiat 500 κάνεις ντους

Η ναυτία είναι μία ασθένεια η οποία παρουσιάζεται τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους και προκύπτει όταν ταξιδεύουμε με το αυτοκίνητο και φυσικά και με άλλα μέσα όπως καράβια και αεροπλάνα. Προκειμένου να καταπολεμηθεί υπάρχουν φάρμακα που μειώνουν έως και εξαφανίζουν τα συμπτώματα. Πολλοί όμως δεν θέλουν να καταφεύγουν σε αυτή τη λύση.

Και κάπου εδώ έρχεται το νέο δημιούργημα της Citroen, το οποίο υπόσχεται να κρατήσει μακριά τη ναυτία. Πρόκειται για τα γυαλιά της, τα οποία μπορούμε να δούμε και στην πιο πάνω εικόνα αλλά και στο video πιο κάτω, τα οποία ονομάζει Seetroen (κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά της και την αγγλική λέξη See που σημαίνει βλέπω).

Η ναυτία προκαλείται από την διαφορά της κίνησης του σώματός μας από αυτό που βλέπουμε και μεταφέρεται στον εγκέφαλό μας. Στα γυαλιά της Citroen υπάρχουν τέσσερις εσωτερικοί δακτύλιοι, οι οποίοι περιέχουν μπλε υγρό, που δημιουργεί τη γραμμή του ορίζοντα. Έτσι τα μάτια στέλνουν διαφορετικό σήμα στον εγκέφαλο και ύστερα από δέκα λεπτά, το μυαλό είναι σε συγχρονισμό με την κίνηση του σώματος, καταπολεμώντας έτσι αποτελεσματικά το φαινόμενο της ναυτίας.

Διαβάστε επίσης: Σκυλοκάθισμα = ξέγνοιαστες βόλτες με τον τετράποδο φίλο μας (+video)

Τα γυαλιά Seetroen είναι διαθέσιμα ήδη προς πώληση στο e-shop της γαλλικής μάρκας εδώ είναι κατάλληλα για όσους είναι 10 ετών και άνω και μπορείτε να τα αγοράσετε στην τιμή των 99 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store