Τα αυτοκίνητα των BMW, Ford και PSA συνεννοούνται (+video)

Όσοι μας παρακολουθείτε σίγουρα θα έχετε δει κατά καιρούς θέματά μας σχετικά με την επικοινωνία των αυτοκινήτων μεταξύ τους, η οποία αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στο άμεσο μέλλον. Ενδεικτικό είναι πως σχετικές μελέτες καταλήγουν στο ότι η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων αναμένεται να φέρει το τέλος των ατυχημάτων αλλά και να μειώσει την κίνηση στους δρόμους.

Δείτε ακόμη: 4 λάθη που κάνουμε με τον κλιματισμό του αυτοκινήτου

Πλέον, οι BMW, Ford και PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel) μας δίνουν μέσω ενός video μία γεύση για το τι θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον από την σχετική τεχνολογία. Οι τρεις αυτοί κολοσσοί της αυτοκίνησης έχουν συμμαχήσει μαζί με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, προκειμένου να φέρουν την επικοινωνία μεταξύ οχημάτων πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη έρευνα: To 80% του αυτοκινήτου σου είναι… άλλη μάρκα

Στο video λοιπόν που μπορούμε να δούμε πιο κάτω, τα αυτοκίνητα επικοινωνούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο, μέσω ασύρματης τεχνολογίας. Έτσι, ανταλλάσσουν πληροφορίες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία εξοπλισμού ασφάλειας του αυτοκινήτου και φυσικά τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, εξασφαλίζουν αμεσότερες αντιδράσεις και ασφαλέστερες μετακινήσεις, μετατρέποντας τον οδηγό… σε συνοδηγό.

Get it on Google Play Download on the App Store