Renault R5 Turbo 2 Evolution από τα παλιά

Ένα από τα κλασικότερα και πιο ποθητά γαλλικά μικρά της δεκαετίας του 1980 δημοπρατείται από τον οίκο Silverstone Auctions στις 18 Μαΐου. Προερχόμενο από τους αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι το Renault R5 Turbo 2 Evolution παρήχθη σε 200 συνολικά μονάδες.

Δείτε ακόμη: Η Porsche ξαναφτιάχνει ταμπούρα! (+video)

Με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1.4 λτ. ο οποίος πλέον υπολογίζεται πως αποδίδει 170 με 175 ίππους και σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και την κίνηση πίσω, θεωρήθηκε ένα από τα δυναμικότερα και πιο απολαυστικά μικρά αυτοκίνητα της εποχής. Η έκδοση Renault R5 Turbo 2 Evolution είχε κάποια χαρακτηριστικά όπως η αλουμινένια οροφή, που την διαφοροποιούσαν από την απλή έκδοση.

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο ανήκε για 35 χρόνια στον πρώτο ιδιοκτήτη μέχρι που πέρασε στα χέρια του John Price Rallying. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα σημάδια παλαιότητας είναι ορατά στις επιφάνειες του αμαξιού και για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει ανακατασκευή εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό, έτσι ώστε να αποκτήσει τη λάμψη που του αρμόζει. Ο νικητής της δημοπρασίας θα λάβει επίσης κάποια αξεσουάρ όπως τους πρωτότυπους τροχούς αλλά και το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Πωλούνται 148 μεταχειρισμένα Citroen CX!

Η τιμή του εκτιμάται ότι θα φτάσει μεταξύ 25.000 και 30.000 λίρες (28.000 και 34.000 ευρώ). Αξίζει να τονίσουμε πως αν ήταν σε ιδανική κατάσταση και όχι όπως το βλέπουμε στις παραπάνω εικόνες, η τιμή του Renault R5 Turbo 2 Evolution ίσως να έφτανε στο ποσό των 113.000 με 147.000 ευρώ όσο δηλαδή κοστίζει περίπου μια Porsche 911!

Get it on Google Play Download on the App Store