Προ των πυλών το νέο Suzuki Vitara – τι άλλαξε

Το πολύ δημοφιλές SUV Suzuki Vitara παρουσιάστηκε ανανεωμένο με αρκετές αλλαγές εξωτερικά, αναβαθμισμένη τεχνολογία και εκσυγχρονισμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Το λανσάρισμά του στην Ελλάδα θα γίνει λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη διάθεσης του νέου Swift (στις 15 Μαΐου), δηλαδή προς τις αρχές Ιουνίου. Οι τιμές του θα παραμείνουν σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα, γεγονός που αν μη τι άλλο να συμβάλλει στη διατήρηση της επιτυχημένης του πορείας.

Εξωτερικά το ανανεωμένο Suzuki Vitara ξεχωρίζει κυρίως από τη νέα μάσκα, προφυλακτήρα και τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φανάρια. Η μάσκα του ψυγείου σε όψη λάκας παραπέμπει ως προς το σχέδιό της σε bull bar. Επίσης, τα φώτα ομίχλης τοποθετήθηκαν στα φωτιστικά σώματα, ενώ τα LED ημέρας παρέμειναν ως είχαν. Στη χρωματική παλέτα προστέθηκε η διχρωμία μπλε πέρλας με μαύρη μεταλλική οροφή και η νέα μονόχρωμη βαφή σε γκρι πέρλα.

Στο εσωτερικό η πιο μεγάλη αλλαγή αφορά τη νέα οθόνη αφής των 9 ιντσών του infotainment, η οποία ενσωματώνει ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto. Το Suzuki Connect περιλαμβάνει ακόμα το σύστημα Geofencing που ειδοποιεί τον κάτοχο όταν το αυτοκίνητο απομακρύνεται από μια προκαθορισμένη περιοχή. Πολύ εξυπηρετικό είναι και το σύστημα που ενημερώνει τον οδηγό για το πού είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο.

Το Vitara εξοπλίζεται με πολλά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Το Dual Sensor Brake Support II (DSBS II), διαθέτει ευρύτερη περιοχή ανίχνευσης και επιτρέπει τον εντοπισμό οχημάτων, πεζών και ποδηλατών νωρίτερα. Νέο στοιχείο είναι η ενσωματωμένη κάμερα στο ταμπλό που παρακολουθεί τα μάτια και το πρόσωπο του οδηγού. Εάν εντοπίσει σημάδια κούρασης απόσπασης της προσοχής του οδηγού, τότε εκπέμπει ένα προειδοποιητικό ήχο και ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων. Μαζί με αυτά περιλαμβάνει αναγνώριση σήμανσης οδικής κυκλοφορίας και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας.

Οι κινητήρες του νέου Suzuki Vitara παρέμειναν ως είχαν. Πρόκειται για τον ήπια υβριδικό και με εξαίρετα χαρακτηριστικά λειτουργίας 1.4 Boosterjet των 129 ίππων και 235 Nm ροπής και τον Strong Hybrid 1.5 Dualjet με τη συνδυαστική ισχύ των 116 ίππων. Ο mild hybrid 48V συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και ο φουλ υβριδικός με αυτοματοποιημένο 6τάχυτο. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα προσφέρονται και με την τετρακίνηση Allgrip Select με τις επιλογές Auto, Sport, Snow και Lock.

Get it on Google Play Download on the App Store