Πήγαινε με 309 χλμ./ώρα για να φάει πρωινό!

Αυτή την δικαιολογία επινόησε ένας οδηγός Corvette στην Αμερική, όταν πιάστηκε από τα ραντάρ της αστυνομίας να κινείται με 309 χλμ./ώρα σε περιοχή όπου το όριο είναι 100!

Το περιστατικό συνέβη στην κομητεία Snohomish, της Ουάσιγκτον, και ήρθε στη δημοσιότητα μέσω τον λογαριασμό Twitter ενός εκ των δυο αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο ελέγχου ταχύτητας. Όταν συνέλαβαν τον εξαιρετικά βιαστικό οδηγό της «Κορβέτας», ο 31χρονος επιστράτευσε μια από τις πιο απίθανες δικαιολογίες που έχουν ακουστεί σε περιπτώσεις υπερβολικής ταχύτητας: «πήγαινα να προλάβω το πρωινό»!

Δείτε ακόμα: Ρεκόρ εν μέσω πανδημίας με Audi A8

Στις Η.Π.Α. πολλά εστιατόρια (τα diners) και καφετέριες, έχουν προσφορές στην παροχή πρωινού μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα (και στη χώρα μας υπάρχουν αντίστοιχες προσφορές από καταστήματα) – συνήθως μέχρι τις 8 ή 9 το πρωί. Τα ραντάρ τον «τσίμπησαν» στις 7.45, εξ ου και η πρωτοφανής αιτιολόγηση. Φυσικά δεν έπεισε κανέναν και οδηγήθηκε στο τμήμα, με τις κατηγορίες της υπερβολικής ταχύτητας, της επικίνδυνης οδήγησης, αλλά και της οδήγησης υπό την επήρεια ουσιών, καθώς ο τοξικολογικός έλεγχος βγήκε θετικός!

Διαβάστε επίσης: Πούλησε το αμάξι για να πληρώσει τους υπαλλήλους!

Αναφορικά με την Corvette που οδηγούσε, η αναφορά κάνει λόγο για μοντέλο του 2008. Άρα πρόκειται για την 6η γενιά του εμβληματικού muscle car, από την οποία 2 εκδόσεις είναι ικανές για τέτοια ταχύτητα. Η 7λιτρη ατμοσφαιρική V8 Z06 των 510 ίππων (319 χλμ./ώρα) και η κομπρεσοράτη 6.2 V8 ZR1 των 640 ίππων (330 χλμ./ώρα).

Get it on Google Play Download on the App Store