Περιπολικά Qashqai εμείς, 5άρες ΒMW στην Ρωσία

Η Ελληνική Αστυνομία εκσυγχρονίζει σημαντικά το γερασμένο στόλο των περιπολικών της, καθώς θα παραλάβει συνολικά 560 νέα οχήματα. Ήδη έχουν παραδοθεί 179 οχήματα, μεταξύ των οποίων είναι Hyundai i30, Peugeot 308, Citroen Berlingo και πιο πρόσφατα 120 Nissan Qashqai. Σε κάθε περίπτωση προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια για το δύσκολο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας καθημερινά.

Δείτε ακόμη: 560 νέα οχήματα για την Ελληνική Αστυνομία

Πολλά χιλιόμετρα πιο βόρεια και συγκεκριμένα στην Ρωσία και στην Αστυνομία της Μόσχας, παραδόθηκαν 35 καινούργια αυτοκίνητα. Μεταξύ αυτών είναι 5 νέες BMW 530d M Sport και 30 VW Amarok.

Οι «5άρες» προορίζονται για γρήγορες καταδιώξεις, αφού ο 3.0 λτ. κινητήρας αποδίδει 265 ίππους και αστείρευτη ροπή 620 Nm από τις 2.000 σ.α.λ. Το μεγάλο σεντάν επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ. και τη τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Ωστόσο, στα περιπολικά το πιθανότερο είναι να έχει αφαιρεθεί ο κόφτης.

Δείτε ακόμη: Αστυνομικός με ραντάρ κρυβόταν σε θάμνους!

Τα Amarok φέρουν ειδικό εξοπλισμό για παροχή βοήθειας χαλασμένων αυτοκινήτων και για βοήθεια στους οδηγούς. Εφοδιάζονται με φακούς, προβολείς LED, βύσματα, κώνους, γάντζους και διάφορα χρήσιμα εργαλεία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 2019 στη Μόσχα (στων 12,6 εκ. κατοίκων) συνέβησαν 9.227 ατυχήματα με θύματα, περισσότερα από τα μισά λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Δείτε ακόμη: Κατασχεμένο Audi R8 ρημάζει έξω από αστυνομία

Get it on Google Play Download on the App Store