Οσονούπω οι τιμές του νέου Hyundai Kona

Από τις σημαντικότερες νέες αφίξεις της Hyundai στην Ελλάδα, είναι το εντελώς νέο, δεύτερης γενιάς Hyundai Kona. Συγκεκριμένα στις 28 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να το δούμε για πρώτη φορά από κοντά και να το οδηγήσουμε στην Αττική, για να σας μεταφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας. Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθούν οι τιμές και οι εξοπλισμοί του, στοιχεία που αν μη τι άλλο τα περιμένει αρκετός κόσμος από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του. Μέχρι τότε, ας δούμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου Hyundai Kona.

Σημαντικά μεγαλύτερο σε διαστάσεις

Το νέο Hyundai Kona δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα με το πρώτης γενιάς Kona εξωτερικά, ενώ και σε διαστάσεις οι διαφορές πολύ σημαντικές. Έτσι μειώνει την ψαλίδα που υπήρχε μεταξύ Bayon – Kona – Tucson, αφού το νέο Kona βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο. Με μήκος 4.355 χιλιοστά είναι μακρύτερο κατά 175 χιλιοστά από τον προκάτοχό του. Αυξημένο είναι με τη σειρά του το μεταξόνιο κατά 60 χιλιοστά (2.660 χλστ.), το πλάτος κατά 25 χιλιοστά (1.825 χλστ.) και το ύψος κατά 20 χιλιοστά (1.575 χλστ.). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το νέο Kona είναι μακρύτερο από το πρώτης γενιάς Tucson (4.325 χλστ.), που σημαίνει ότι με τα παλαιότερα δεδομένα θα ήταν μικρομεσαίο SUV και όχι μικρό.

Πολύ ευφάνταστος σχεδιασμός

Το πρώτο Hyundai Kona είχε προκαλέσει εντύπωση με τον αντισυμβατικό του σχεδιασμό, ο οποίος ακόμα και σήμερα παραμένει μοντέρνος. Το νέο Kona δείχνει ακόμα πιο φουτουριστικό, ενώ χάρη και στο μεγαλύτερο συνολικά όγκο του αποπνέει περισσότερη στιβαρότητα και επιβλητικότητα. Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, είναι ο χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας στο 0,27, στοιχείο που μόνο οφέλη προσφέρει σε πολλούς τομείς. Από αισθητικής άποψης, τα πλέον ριζοσπαστικά σημεία, αφορούν το παραμετρικό μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων και την πίσω λωρίδα Pixelated Seamless Horizon Lamp. Σαφώς πιο σπορτίφ εικόνα έχει το νέο Kona N Line με τους διαφορετικού σχεδιασμού προφυλακτήρες, τις αεροτομές και τις διπλές εξατμίσεις.

High-tech εσωτερικό με αυξημένες ανέσεις

Τελείως αλλαγμένο είναι και το εσωτερικό του νέου Hyundai Kona. Στο ταμπλό κυριαρχούν οι δύο οθόνες των 12,3 ιντσών σε ενιαία διάταξη, οι ευθείες γραμμές και οι πολλές επίπεδες επιφάνειες. Παρά το μινιμάλ προσανατολισμό του, υπάρχουν φυσικά χειριστήρια για καλύτερη εργονομία. Νέο στοιχείο αποτελεί και ο πιο πρακτικός επιλογέας ταχυτήτων shift-by-wire που έχει μεταφερθεί από την κεντρική κονσόλα στην κολόνα του τιμονιού. Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων λειτούργησε ευεργετικά και στους χώρους, συν το επίπεδο δάπεδο που διευκολύνει πολύ τους πίσω επιβάτες. Σημαντικά μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών των 466 λίτρων, έναντι 361 λίτρων στο πρώτο Kona. Κοινώς το νέο μοντέλο είναι ένα πολύ άνετο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Στη βάση ο κινητήρας 1.0 T-GDi 120 hp

Σχετικά με τους κινητήρες του νέου Kona, στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο γνωστός 1.000άρης turbo των 120 ίππων και πιο πάνω τοποθετείται ο δυνατός 1.6 turbo των 198 ίππων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και το υβριδικό Kona, με το γνωστό σύνολο των 1.6 λτ. και τη συνδυαστική απόδοση των 141 ίππων. Φυσικά θα διατίθεται και αμιγώς ηλεκτρικό Kona σε δύο εκδόσεις: Την Standard Range με μπαταρία 48,4 kWh και κινητήρα 156 ίππων και την Long Range με μπαταρία 65,4 kWh και ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων.

Εν αναμονή λοιπόν μέχρι τις 28 Ιουνίου, όπου θα έχουμε στη διάθεσή μας ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το νέο Hyundai Kona.

Get it on Google Play Download on the App Store