Μπορείτε να φρενάρετε καλύτερα από το Tesla;

Ο Elon Musk έχει βασίσει μεγάλο μέρος της επιτυχίας των Tesla, στην προώθηση διαφόρων συστημάτων τους. Το Autopilot είναι το πλέον προμοταρισμένο – αλλά και αμφιλεγόμενο, έχοντας συνδεθεί με θανατηφόρα τροχαία.

Δείτε ακόμα: Τα Tesla πλέον θα βρίσκουν πάρκινγκ μόνα τους

Ο «αυτόματος πιλότος» έγινε διάσημος μέσα από πλάνα, όπου οδηγοί Model 3 και Model S έκαναν τα πάντα μέσα στο αυτοκίνητο, εκτός από το να ασχολούνται με τον χειρισμό του. Φυσικά η χρησιμότητα τέτοιων συστημάτων δεν εξυπηρετεί τους ύπνους και την παρακολούθηση ταινιών κατά τη διάρκεια ταξιδιών, αλλά την υποβοήθηση του έργου αυτού που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι – το οποίο θα πρέπει να κρατά και να επαγρυπνεί, έχοντας την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο.

Εν τέλει, πάντως, βρισκόμαστε στην κλασική σπισιστική διαμάχη: άνθρωπος εναντίον μηχανής. Μπορούν τα ηλεκτρονικά και οι αλγόριθμοι να κάνουν καλύτερα τη δουλειά από τα αντανακλαστικά μας; Οι τεχνικοί της Tesla αυτό υποστηρίζουν, λέγοντας πως το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος που έχουν εξελίξει αντιδρά σε 300 milliseconds – ταχύτερα από όσο θέλει ο Γιουσέιν Μπολτ να καλύψει 11 μέτρα, ένας αλεξιπτωτιστής να διανύσει 40 μέτρα κατά τη διάρκεια πτώσης και τον χρόνο που αναβοσβήνει ένα φλας.

Διαβάστε επίσης: Tesla Model 3 κοντράρει τη McLaren F1! (+video)

Για να το διαπιστώσετε, υπάρχει ένας πολύ ευχάριστος τρόπος. Μπαίνετε εδώ, πατάτε «Begin Journey» και φρενάρετε όταν δείτε το εμπόδιο στον δρόμο.

Get it on Google Play Download on the App Store