Μοναδική Bentley W12 pick up για λόρδους της αγροτιάς

Τα pick ups κερδίζουν ολοένα περισσότερες και διαφορετικές προτιμήσεις από αυτές του συνήθους αγοραστικού τους κοινού. Οι ιδιοκατασκευές έχουν βάλει κι αυτές το δικό τους λιθαράκι στο να απομακρυνθεί αυτή η κατηγορία από τον αυστηρό χαρακτηρισμό «αγροτικό» (ή «φορτηγό», στην Αμερική), αλλά σαν αυτή εδώ τη Bentley W12 με καρότσα δεν βρίσκεις αντίστοιχο.

Το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο αποτελεί προϊόν φαντασίας και μαστοριάς της DC Customs, στην Αγγλία. Βασίζεται στην προηγούμενη γενιά Flying Spur και αντλεί έμπνευση από το Chevrolet El Camino, που κατά μια έννοια ήταν το πρώτο sport pick up. Η χαρακτηριστική διαμόρφωση της κολώνας με την καρότσα, σε ένα ενιαίο και δυναμικό μοτίβο, μεταφέρεται στην αγροτική Βρετανίδα και δημιουργεί μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία.

Μέχρι το ύψος της μεσαίας κολώνας, δεν διαφέρει από το προφίλ της βρετανικής λιμουζίνας. Από εκεί και πέρα, όμως, πίσω πόρτες, καθίσματα, οροφή και το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος έχουν αποχωρήσει, για να δώσουν τη θέση τους σε μια πλήρως λειτουργική καρότσα και έντονα κεκλιμένες κολώνες, που θυμίζουν το αμερικανικό pick up. Το Decadence, όπως ονομάζεται η «αγροτική» Bentley, μπορεί να φορτωθεί κανονικά αν και χρειάζεται πολύ κουράγιο από κάποιον, για να γεμίσει με παλέτες, εργαλεία ή σακιά τον επενδυμένο με ξύλο χώρο φόρτωσης. Οι Άγγλοι ήθελαν να δώσουν περισσότερο τόνο σκάφους αναψυχής, παρά επαγγελματικού οχήματος – και το έχουν καταφέρει απόλυτα.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 6.0 W12 twinturbo, με απόδοση 560 ίππων και 649 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και, παρόλο που δεν ανακοινώνονται επιδόσεις, τα 4,9 δλ. της Flying Spur για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 312 χλμ./ώρα τελικής της μας δίνουν να καταλάβουμε πως το Decadence πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα pick up όλων των εποχών. Και με διαφορά ένα από τα ακριβότερα, καθώς 100.000 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για «ζήτω».

Η αγρότισσα κι αριστροκράτισσα Αγγλίδα πωλείται, με λίγο πάνω από 56.300 χλμ. και τιμή 149.950 λιρών (175.455 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store