Κτηνώδες και κινούμενο φρούριο το Superior

Ο λόγος για το εντυπωσιακό, στα όρια του τρομακτικού, θωρακισμένου οχήματος της καναδικής Inkas, που ακούει στο όνομα Superior και το οποίο μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια παντού, ακόμα και ηγέτες κρατών.

Διαβάστε επίσης: Ρώσος μετατρέπει την Mercedes X-Class σε τανκ!

Με την πρώτη ματιά το κτηνώδες Inkas Superior τρομάζει! Αν είσαι έξω από αυτό! Γιατί στο εσωτερικό του μόνο ασφάλεια μπορείς να νιώθεις, μιας και έχει θωράκιση επιπέδου 7, ενώ οι μεταφορικές του ικανότητες είναι τέτοιες που μπορεί να κινηθεί σε κάθε είδους τερέν. Το Superior APC μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 14 επιβάτες ή 2 μέλη πληρώματος και 6 τραυματίες. Η αρθρωτή πλατφόρμα στο πίσω μέρος του, του επιτρέπει να διαμορφωθεί ανάλογα με τις εκάστοτε επιχειρησιακές ανάγκες, μιας κι έχει κατασκευαστεί για μεταφορά προσωπικού και βοήθεια σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις του: Μήκος 6.906 χλστ., πλάτος 2.554 χλστ. και ύψος 2.805 χλστ.!

Δείτε ακόμη: Δεν φαντάζεστε τι μάρκα είναι αυτό το στρατιωτικό όχημα (+video)

Όμως η θωράκιση, αλλά και ο εξοπλισμός στο εσωτερικό έχουν φτάσει το βάρος σχεδόν στους 14 τόνους, νούμερο που όπως αντιλαμβάνεστε απαιτεί ισχυρό μοτέρ για να κινηθεί με αξιοπρέπεια. Για το λόγο αυτό έχει προσαρτηθεί ένας 6κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας, 335 ίππων και 1.266 Nm ροπής, ο οποίος συνεπικουρείται κι από έναν ηλεκτροκινητήρα, με την μέγιστη ταχύτητα του Superior να αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου Alisson 3000. Μάλιστα η 4κίνηση που έχει επιλεγεί για το Superior είναι ειδικά τροποποιημένη και ενισχυμένη, όπως και η ανάρτηση, με τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής να αγγίζουν τις 46 και 37 μοίρες αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store