Κόβει την ανάσα η πρώτη νέα Lancia 037

Από τον περσινό Μάιο, όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση η EVO37, η σύγχρονη μετενσάρκωση της Lancia 037 δεν έχει σταματήσει να πρωταγωνιστεί στα όνειρα χιλιάδων petrolheads. Σήμερα, η Kimera Automobili δηλώνει περήφανα πως το πρώτο (εκ των 37) αυτοκίνητο πελάτη ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στον πανευτυχή ιδιοκτήτη της.

Η υπ’ αριθμό #001 EVO37 ανήκει σε έναν Ολλανδό συλλέκτη, που διατηρεί ένα γκαράζ γεμάτο κλασικά αυτοκίνητα και supercars. Σύμφωνα με τους Ιταλούς, δε, τα οδηγεί κιόλας, αντί να τα κρατάει αμπαρωμένα. Η «Εσμεράλδα», όπως χαϊδευτικά την αποκαλούν, παραδόθηκε στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας, σε έναν ρετρό συνδυασμό βαθύ πράσινου χρώματος για το αμάξωμα, χρυσαφί ζαντών και κίτρινων προβολέων. Εξίσου μαγευτικό και το εσωτερικό, συνδυάζοντας μπεζ και πράσινο χρώμα για τις επενδύσεις alcantara, που καλύπτουν κάθε σπιθαμή της καμπίνας επιβατών.

Η EVO37 έχει στο κέντρο της τον θρυλικό τετρακύλινδρο τούρμπο των 2.1 λίτρων, σε μια εκ βάθρων αναβαθμισμένη εκδοχή με 507 άλογα και 550 Nm! Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου κρατάει το βάρος στα 1.000 κιλά, διαμορφώνοντας την αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1,97. Η κίνηση εξακολουθεί να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου. Η ανάρτηση είναι υπόθεση της Öhlins, ενώ προαιρετικά διατίθενται κεραμικά δισκόφρενα της Brembo.

Όπως αναφέραμε η Kimera Automobili θα κατασκευάσει 37 κομμάτια, εκ των οποίων οι 26 έχουν ήδη πωληθεί. Οι εναπομείνασες 9 διατίθενται πλέον σε υψηλότερη τιμή, ξεκινώντας από τις 540.000 ευρώ αντί των 480.000 που ίσχυε αρχικά.

Get it on Google Play Download on the App Store