Κάθε νέο Volvo με τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα

Το γνωρίζαμε από καιρό ότι η Volvo θα περιορίσει την τελική ταχύτητα των αυτοκινήτων της, κάτι που επισημοποιείται πλήρως με τη νέα ανακοίνωση της Σουηδικής μάρκας. Πλέον, κάθε νέο αυτοκίνητο της Volvo έρχεται τώρα με περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Ίσως οι μόνοι που θα έχουν πρόβλημα, είναι όσοι οδηγούν στην Autobahn, όπου τα 180 χλμ./ώρα είναι χαμηλή ταχύτητα.

Δείτε ακόμα: Audi Q3 35 TFSI VS Volvo XC40 T3

Έτσι η Volvo τηρεί την υπόσχεσή της που έγινε τον περασμένο χρόνο για να εισαγάγει έναν τέτοιο περιορισμό, προκειμένου να μειώσει, έως και να μηδενίσει σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους στους δρόμους από ατυχήματα. Πρόσθετα, εκτός από τον περιορισμό της τελικής ταχύτητας, κάθε αυτοκίνητο της Volvo θα διαθέτει τώρα ένα Care Key, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς της Volvo να θέτουν επιπλέον περιορισμούς στην τελική ταχύτητα. Όπως για παράδειγμα, πριν δανείσουν το αυτοκίνητό τους σε άλλα μέλη της οικογένειας ή σε νεότερους και άπειρους οδηγούς.

Δείτε ακόμα: Στην παραγωγή το νέο Volvo XC40 Recharge P8

Το ανώτατο όριο ταχύτητας έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενο από τότε που ανακοινώθηκε, με ορισμένους να αμφισβητούν τα δικαιώματα των κατασκευαστών αυτοκινήτων να επιβάλλουν τέτοιους περιορισμούς μέσω της διαθέσιμης τεχνολογίας.

Το πρόβλημα με την ταχύτητα είναι ότι πάνω από ορισμένες ταχύτητες, η τεχνολογία ασφάλειας στο αυτοκίνητο και ο έξυπνος σχεδιασμός της δομής του αμαξώματος, δεν είναι πλέον αρκετά για να αποφευχθούν σοβαροί τραυματισμοί και θάνατοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Volvo V60 D4 Geartronic 190 PS

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ισχύουν όρια ταχύτητας στις περισσότερες δυτικές χώρες, ωστόσο η ταχύτητα παραμένει πανταχού παρούσα και ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους θανάτων στην κυκλοφορία. Εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να λαμβάνουν κλήσεις από την αστυνομία για υπερβολική ταχύτητα κάθε χρόνο.

Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι έχουν κακή κατανόηση των κινδύνων από την ταχύτητα. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι οδηγούν συχνά πολύ γρήγορα και έχουν κακή προσαρμογή στην ταχύτητα σε σχέση με την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Volvo XC40 T3 1.5 λτ. 156 PS

Get it on Google Play Download on the App Store