Η Mercedes ανακαλεί 774.000 ντίζελ λόγω λογισμικού

Ένα νέο περιστατικό έρχεται να απασχολήσει τους ιθύνοντες νόες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Μετά την VW και τις Fiat-Chrysler, προστίθεται στον χορό των αποκαλύψεων και η Mercedes.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes X 250 d (+video)

H γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από την φίρμα της Στουτγάρδης να προβεί στην ανάκληση συνολικά 774.000 οχημάτων, εξοπλισμένων με πετρελαιοκινητήρες καθότι τα πραγματικά νούμερα εκπομπών ρύπων με τα δηλούμενα παρουσιάζουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις. Από αυτά, τα 234.000 βρίσκονται στην Γερμανία. Πρόκειται για τον ντίζελ των 2.143 κ.εκ. που εξοπλίζει τις C220 και GLC 220 CDI με απόδοση 170 ίππων, αλλά και τον πετρελαιοκινητήρα των 1.598 κ.εκ. της Renault που τοποθετεί η Mercedes στα Vito 109 (απόδοσης 88 ίππων) και 111 CDI (απόδοσης 111 ίππων).

H Oμοσπονδιακή Aρχή Oδικών Mεταφορών της Γερμανίας (KBA) ανακάλυψε πέντε παράτυπα λογισμικά, τα οποία χρησιμοποιούνταν για να ξεγελούν τα όργανα μετρήσεων προκειμένου να εμφανίζουν τιμές εκπομπών ρύπων πολύ χαμηλότερες του κανονικού. Μετά από τελεσίγραφο της ΚΒΑ προς την Mercedes, στο οποίο προειδοποιούσε με πρόστιμο-μαμούθ ύψους 3,75 δισεκατομμυρίων ευρώ, το «Αστέρι» ανακοίνωση πως θα αναλάβει την αναβάθμιση των 774.000 παράτυπων αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης: Η νέα Mercedes A-Class «έδεσε» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Παρόλο το κόστος της ανάκλησης η Mercedes γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς το προαναφερθέν πρόστιμο ή μια αντικατάσταση των λογισμικών θα κόστιζε έτη περισσότερο από τα 100 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία αναμένεται να ανέλθει η αναβάθμισή τους.

 

Get it on Google Play Download on the App Store