Η ηλεκτρική Mustang Mach-E σε ρόλο μπουφέ

Η Ford είναι αποφασισμένη να κάνει την ηλεκτρική crossover εκδοχή της Mustang best seller. Για αυτό και επιστρατεύει πάσαν προωθητικό τρικ, στην υπηρεσία του μηχανισμού διαφήμισης. Ούτως ειπείν, η μετατροπή του εμπρός πορτμπαγκάζ της Mach-E σε μπουφέ δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση.

Δείτε ακόμα: «Κινηματογραφικά» μπουλόνια ασφαλείας από τη Ford (+video)

Οι Αμερικανοί -όπως και εκατοντάδες άλλες εταιρίες- εκμεταλλεύτηκαν τη γιορτή του Super Bowl (τελικός NFL – αμερικανικού ποδοσφαίρου κοινώς) προκειμένου να προμοτάρουν τα προϊόντα τους, με το εμπρός μέρος της Mustang Mach-E να γεμίζει γαρίδες, κοτομπουκιές και αναψυκτικά. Το δευτερεύον πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 136 λίτρων, τα οποία γέμισαν τρεις φορές: μια με το ψαρικό, τη δεύτερη με τα μίνι πουλερικά και την τρίτη με αναψυκτικά. Πέρα από τους διαφημιστικούς σκοπούς του εντυπωσιασμού, όμως, οι marketers του «Μπλε Οβάλ» θέλουν να περάσουν κι ένα ακόμα, βαθύτερο μήνυμα: αυτό της καθαρότητας των ηλεκτρικών.

Το σκεπτικό έχει ως εξής: εκεί που κανονικά βρίσκεται ο κινητήρας, η Mustang Mach-E παρουσιάζει έναν εκμεταλλεύσιμο αποθηκευτικό χώρο. Ο οποίος μπορεί, αλληγορικά, να χρησιμοποιηθεί ως μπουφέ. Μια κυριολεκτική μεταφορά της ευρέως χρησιμοποιούμενης φράσης στην Αμερική «τόσο καθαρό, που μπορείς να φας».

Διαβάστε επίσης: Απόκοσμη Ford Mustang 1.400 ίππων! (+video)

Με φαγητό ή όχι, η Mach-E διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard και extended range), με κίνηση στους πίσω τροχούς ή τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων σταθερού μαγνήτη. Στην  extended range και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Mustang Mach‑E αναμένεται να εξασφαλίζει με μια φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 600 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Το μοντέλο με την ίδια μπαταρία και κίνηση σε όλους τους τροχούς αναμένεται να αποδίδει ισχύ 337 ίππων και ροπή 565 Nm. Η Ford θα προσφέρει επίσης μία ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων, τη Mustang Mach-E GT με ισχύ 465 ίππωνροπή 830 Nm και 0 -100 χλμ./ώρα λιγότερο από 5 δλ.

Get it on Google Play Download on the App Store