Το κουμπί εκκίνησης σκοτώνει…

Το σύστημα keyless (είσοδος και εκκίνηση αυτοκινήτου χωρίς κλειδί), κατηγορείται για τουλάχιστον 28 θανάτους στις Η.Π.Α. Βέβαια, το πρόβλημα δεν αυτό καθ’ αυτό το keyless σύστημα αλλά οι οδηγοί, οι οποίοι ξεχνούν να σβήσουν το μοτέρ του αυτοκινήτου τους και τα επικίνδυνα αέρια από την εξάτμιση έχουν αποβεί μοιραία για την ζωή τους.

Δείτε ακόμη: Τρακαρισμένο Toyota φιγουράρει σε έκθεση αντιπροσωπείας!

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της New York Times, στις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί τα μοιραία γεγονότα, οι οδηγοί ξέχασαν να σβήσουν τα μοτέρ των αυτοκινήτων τους και έτσι το γκαράζ τους γέμισε με καυσαέρια, τα οποία στην συνέχεια πέρασαν μέσα στο σπίτι. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο σύστημα κατηγορείται αλλά η πρώτη φορά που κάποιοι θεωρούν πως ευθύνεται μέχρι και για θανάτους. Η πρώτη φορά ήταν επειδή θεωρείται εύκολη λεία για κλέφτες με ειδικό εξοπλισμό.

Διαβάστε επίσης: Από ποια χρονιά και πριν τα αυτοκίνητα είναι… σκοτώστρες;

Όπως και να έχει, οι εταιρείες αυτοκινήτου θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάποια ασφαλιστική δικλείδα, η οποία θα φροντίσει για το σβήσιμο του μοτέρ, όταν το κλειδί δεν είναι κοντά στο αυτοκίνητο ή έστω την προσθήκη μιας ηχητικής προειδοποίησης, που θα υπενθυμίζει στον οδηγό πως ο κινητήρας είναι σε λειτουργία.

Get it on Google Play Download on the App Store