Hummer H1 «μεζονέτα» ύψους 21,6 μέτρων!

Το βλέπεις στο δρόμο, και τρίβεις τα μάτια σου με δυσπιστία. Όχι, η όρασή σας δεν σας κάνει κόλπα. Δεν είναι οπτική παραίσθηση. Κι όμως, ανυψωμένο πάνω από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο εκεί έξω, κυκλοφορεί ένα Hummer H1 Χ3. Πήρε αυτό το όνομα, επειδή  στην πραγματικότητα είναι τρεις φορές ψηλότερο από το πραγματικό Hummer H1. Δεν έχουμε κάνει κάποιο λάθος, απλώς μιλάμε για ένα διαμέρισμα Hummer. Μεγαλύτερο από τα διαμερίσματα στα κέντρα των πόλεων.

Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη θα σας παραθέσουμε ένα απλό, αριθμητικό παράδειγμα. O LeBron James, ένας από τους διασημότερους αθλητές παγκοσμίως ατενίζει τον κόσμο από τα 206 εκατοστά. Ένα ελαστικό του Hummer διαμερίσματος έχει ύψος 218 εκατοστά και τιμή που αγγίζει τα 25.000 δολάρια (22.798,721 ευρώ)! Κάθε μια από τις 6 πόρτες του χρειάζεται  ενάμιση χρόνο για να κατασκευαστεί. Δεν μπαίνεις μόνο μέσα σε αυτό το σπίτι του Hummer. Ανεβαίνετε μια σκάλα, που βρίσκεται κάτω από το σώμα του Humvee. Το εσωτερικό μοιάζει με πολυτελή ρετιρέ σουίτα. Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί μόνο το μπάνιο και η τεράστια δημιουργία διαθέτει επίσης ένα μηχανοστάσιο, που βρίσκεται επίσης εκεί. Υπάρχει επίσης ένα σαλόνι και μια κουζίνα στον δεύτερο όροφο, 60 τετραγωνικών μέτρων. Τα παράθυρα διαθέτουν τους μεγαλύτερους υαλοκαθαριστήρες στον κόσμο. Οι πλαϊνοί καθρέφτες έχουν το μέγεθος ενός καθρέφτη τοίχου πλήρους μεγέθους. Το καπό μπορεί να ανοίξει, αλλά μόνο με γερανό που το τραβάει από πάνω.

Ως προς τις διαστάσεις, το H1 μετρά 16 μέτρα μήκος, 6 μέτρα πλάτος και 21,6 μέτρα ύψος, ενώ ζυγίζει μόλις… 60.000 κιλά! Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, χρειάζεται ένας κινητήρας τέρας για να κινεί το αμάξωμα. Πράγματι, το αυτοκίνητο τροφοδοτείται στην πραγματικότητα από τέσσερις κινητήρες ντίζελ αποδίδοντας, 1.000 ίππους και παρέχοντας τελική 32 χλμ./ώρα. Προς διευκόλυνση του οδηγού, τέσσερις οθόνες που βρίσκονται πάνω από το ταμπλό δείχνουν πού πηγαίνει ο τροχός.

Αυτό το όχημα ανήκει στον Σεΐχη Hamad Al Nahyan του Ντουμπάι, έναν γνωστό λάτρη των πολυτελών αυτοκινήτων. Έχει έναν ολόκληρο στόλο αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων πολλές Mercedes-Benz S-Class, μία για κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου. Στα του Hummer, όσο αδύνατο κι αν φαίνεται, είναι απόλυτα λειτουργικό, με την προϋπόθεση ότι το H1 X3 δεν βγαίνει στο δρόμο χωρίς αστυνομική συνοδεία. Το Hummer H1 X3 εκτίθεται μεταξύ άλλων στο Μουσείο Offroad στο Sharjah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μαζί με άλλα οχήματα που κατέχει ο σεΐχης, στον οποίο μάλιστα ανήκει και το μουσείο.

Μέλος της βασιλικής οικογένειας των Εμιράτων, ο 75χρονος σεΐχης έχει προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια (18 δις ευρώ), σύμφωνα με το Celebrity Net Worth. Και ξοδεύει πολλά από αυτά σε αυτοκίνητα. Κατέχει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 3.000 αυτοκίνητα! Και πάλι, δε μιλάμε για λάθος. Ο σεΐχης έχει εμμονή με τα υπερμεγέθη οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store