Ετοιμάζεται το πρώτο Skoda Karoq cabrio!

To νέο μικρομεσαίο SUV της Skoda, το Karoq πρόκειται να κάνει την πρώτη εμφάνισή του χωρίς οροφή, όχι από κάποιον βελτιωτή ή ιδιώτη που αποφάσισε να το κάνει κάμπριο, αλλά από τους σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής Skoda Auto στη Mladá.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή Skoda Karoq 1.0 TSI 116 PS

Αυτή τη φορά, οι νεαροί εκπαιδευόμενοι πήραν ένα Karoq και θα το μετατρέψουν σε κάμπριο, χωρίς να του αλλάξουν το μήκος (4.382 χλστ.), το πλάτος (1.811 χλστ.) και το μεταξόνιο (2.638 χλστ.). Ωστόσο, το ύψος του θα μειωθεί σημαντικά μέσω της χρήσης των αμορτισέρ που τοποθετούνται στην Skoda Octavia RS.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017. Οι 23 εκπαιδευόμενοι της Skoda έχουν λάβει από την αρχή την υποστήριξη των καθηγητών τους και των τμημάτων Τεχνικής Ανάπτυξης και Σχεδιασμού και Παραγωγής. Μετά την ολοκλήρωση των σχεδίων μηχανικής και σχεδιασμού τον Ιανουάριο του 2018, άρχισε η φάση κατασκευής. Στις αρχές Ιουνίου, το τελικό Skoda Karoq cabriolet θα παρουσιαστεί στο κοινό.

Οι μετατροπές είναι πολλές, αφού μετά την αφαίρεση της οροφής έπρεπε να ανασχεδιαστούν πολλά τμήματα του αμαξώματος, από τους προφυλακτήρες, έως τις πόρτες και τις κολόνες. Το πρωτότυπο αυτό Karoq βασίζεται σε μοντέλο με τον 1.5 TSI κινητήρα. Όμως, το τελικό όχημα δεν θα ονομάζεται Karoq, αλλά θα έχει μια άλλη, κατάλληλη ονομασία.

Διαβάστε ακόμη: Skoda Karoq Made in Germany

Get it on Google Play Download on the App Store