Έρχονται δύο νέα SUV «εξολοθρευτές» της BYD

Η ΒΥD είναι πιθανό να φέρει στην Ευρώπη δύο από τα μεγάλα SUV μοντέλα της ως αντιπάλους του Land Rover Defender και της Mercedes-Benz G-class. Υψηλόβαθμα στελέχη της BYD έκαναν λόγο για την εξαγωγή του YangWang U8 και του Fang Cheng Bao 5 στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επαφής με ανθρώπους του τύπου στην πόλη Shenzen της Κίνας. Αυτά τα δύο μοντέλα (με άλλη μάλλον ονομασία) θα μπορούσαν να πλαισιώσουν τα άλλα πέντε μοντέλα της BYD που ήδη σταδιοδρομούν στη Γηραιά Ήπειρο, τα οποία είναι τα Dolphin, Seal, Han, Atto3 και Tang (SUV).

To YangWang U8 έχει δημιουργήσει τις πιο έντονες εντυπώσεις από τα δύο SUV από τη στιγμή που παρουσιάστηκε. Τεράστιο, μυώδες, αλλά συνάμα με καθαρές, λιτές γραμμές, επίπεδες λαβές θυρών και «αιωρούμενη» οροφή. Οι τροχοί αποτελούνται από ζάντες 20 ή 22 ιντσών και η ρεζέρβα καλύπτεται από ένα πολύ εντυπωσιακό οκταγωνικό κάλυμμα.  Το εσωτερικό του έχει περισσότερες οθόνες από πολλά σπίτια! Το ταμπλό ενσωματώνει δύο οθόνες 23,6 ιντσών συνολικά για οδηγό και συνοδηγό, το σύστημα infotainment αποτελείται από οθόνη 12,8 ιντσών, ενώ οθόνες υπάρχουν και για τους πίσω επιβάτες. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις οθόνες, το U8 Premium Edition διαθέτει δερμάτινα καθίσματα Nappa και ξύλινη επένδυση Sapele. Προσφέρεται με τρεις ασύρματους φορτιστές smartphone υψηλής ταχύτητας, «αστρική ηλιοροφή» και ένα premium ηχοσύστημα… 22 ηχείων! Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας 70 ιντσών και ένα ψυγείο που μπορεί να λειτουργεί για 12 ώρες μετά την απενεργοποίηση του οχήματος.

Το YangWang U8 κινείται από μια τετράδα ηλεκτρικών μοτέρ συνολικής ισχύος, κρατηθείτε… 1.197 ίππων. Τα 0-100 είναι υπόθεση 3,6 δευτερολέπτων. Ενσωματώνει και ένα δίλιτρο turbo μοτέρ βενζίνης 272 ίππων που προσφέρει τις υπηρεσίες του ως range extender, τροφοδοτώντας με ρεύμα τη μπαταρία των 49,05 kWh. Οι αρετές του όμως δε σταματούν εδώ καθώς έχει την ικανότητα να τσαλαβουτάει και να πλέει πάνω στο νερό, παραμένοντας στην επιφάνεια έως και 30 λεπτά. Το U8 Premium Edition είναι εξοπλισμένο με 38 αισθητήρες μεταξύ των οποίων τρεις μονάδες LiDAR, ραντάρ πέντε χιλιοστών κυμάτων, 14 αισθητήρες υπερήχων και 16 κάμερες. Έτσι το μοντέλο μπορεί να έχει Adaptive Cruise Control, Automatic Parking Assist και Automated Valet Parking. Τα συστήματα Highway Driving Assist και το City Navigation Autopilot θα είναι διαθέσιμα μέσω ενημερώσεων over-the-air. Είναι το πιο πολυτελές μοντέλο της μάρκας και κοστίζει στην Κίνα 1.089.000 γουάν (141.308 ευρώ).

Όσο για το «5» προέρχεται από την μάρκα Fang Cheng Bao της BYD που εστιάζει στα SUV και η εμφάνισή του θα μπορούσε να το κάνει μια ισχυρή εναλλακτική απέναντι σε πολυτελή εκτός δρόμου SUV. Βασίζεται σε πλαίσιο σκάλας και διαθέτει βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων που λειτουργεί παράλληλα με ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων με συνδυασμένη ισχύ 670 ίππους και 760 Nm ροπής. Μιλώντας στο “Auto News” ο εκπρόσωπος της BYD δήλωσε ότι και οι δύο μάρκες YankWang και Fang Cheng Bao θα αποκτήσουν νέα ονόματα στην Ευρώπη, ενώ επιβεβαίωσε ότι η επωνυμία της Denza αναμένεται να  κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το τέταρτο τρίμηνο  του τρέχοντος έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store