Ενός Carsharing, μύριες κλοπές έπονται!

Παραφράζοντας την έκφραση ενός κακού μύρια έπονται, η car2go, η παγκόσμια υπηρεσία ανταλλαγής αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, είχε μια μεγάλη απώλεια στο στόλο της. 100 μοντέλα Mercedes κλάπηκαν, όντας έτσι η πρώτη περίπτωση κλοπής σε υπηρεσία carsharing.

Ένα εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός έλαβε χώρα στην Αμερική, όπου σημειώθηκαν 100 κλοπές οχημάτων της υπηρεσίας car2go, σχεδόν ταυτόχρονα, στις Η.Π.Α., με τις τοπικές αρχές να έχουν ήδη συλλάβει 16 άτομα για το εν λόγω περιστατικό.

Δείτε ακόμη: Όλα έτοιμα για την κοινοπραξία BMW – Mercedes

Οι περισσότερες Mercedes που κλάπηκαν, βρέθηκαν, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως κατάφεραν να κλαπούν τόσα αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Στην αρχή οι εικασίες έκαναν λόγο ότι επρόκειτο για κάποιο hacking του λογισμικού, όμως η Mercedes δήλωσε λακωνικά πως δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή παραβίαση κι όλα τα συστήματα ελέγχονται εξ’ αρχής, με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης: Ποια μοντέλα προτιμούν οι κλέφτες στις Η.Π.Α.;

Το πλέον παράδοξο της υποθέσεως και το οποίο είναι η απορία όλων, είναι πως οι κλέφτες κατάφεραν να ξεγελάσουν το σύστημα τη στιγμή που για να υπάρξει πρόσβαση στην υπηρεσία car2go, πρέπει μέσω του smartphone και της εφαρμογής, να σκαναριστεί ένα έγκυρο δίπλωμα. Μήπως λοιπόν η περίπτωση του hacking είναι οφθαλμοφανής;

Get it on Google Play Download on the App Store