Ελληνικό Toyota Land Cruiser γύρισε τη γη 16 φορές!

Το Toyota Land Cruiser αποτελεί το πιο θρυλικό εκτός δρόμου αυτοκίνητο, το οποίο έχει γίνει συνώνυμο της αξιοπιστίας και των σκληροτράχηλων εκτός δρόμου χαρακτηριστικών του. Η ιστορία του ξεκινά από το 1951, ενώ εδώ και λίγο καιρό έκανε την εμφάνισή του το εντελώς νέο μοντέλο με το ρετρό σχεδιασμό.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών Land Cruiser ήταν και το εικονιζόμενο, το οποίο συνδύαζε πολυτέλεια premium SUV με τεράστιες δυνατότητες off roading. Το συγκεκριμένο που βλέπετε μετρά σχεδόν μια εικοσαετία στους δρόμους και όσο και να μην του φαίνεται, το οδόμετρό του έχει ξεπεράσει τις 657.000 χιλιόμετρα! Είναι σαν να έχει κάνει το γύρο της γης 16 φορές, ή σαν να έχει πάει στη σελήνη και να έχει γυρίσει!

Κάτω από το μακρύ καπό του φιλοξενείται ο «αλεξίσφαιρος» πετρελαιοκινητήρας 3.0 D-4D. To 4κύλινδρο αυτό σύνολο απέδιδε από το εργοστάσιο 166 ίππους και 410 Nm ροπής και συνδυάζονταν με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή αυτόματο 5τάχυτο, όπως στο μεταχειρισμένο Land Cruiser. Η Toyota ανακοίνωνε επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Βέβαια κανείς δεν αγόραζε το Land Cruiser (όπως και κάθε γενιά του) για να κάνει κόντρες, αλλά για να πηγαίνει εκτός δρόμου εκεί που άλλα 4κίνητα ζορίζονταν ή δεν τα κατάφερναν.

Για το συγκεκριμένο Land Cruiser αναφέρεται στην περιγραφή της αγγελίας ότι είναι άριστα συντηρημένο, με βιβλίο service στην Toyota από το πρώτο χιλιόμετρα, όλα αλλαγμένα (αντλία, τούρμπο κ.λπ.), με εργάτη, φωτισμό LED, κεντρική οθόνη 10 ιντσών και πολλά ακόμη. Από τις φωτογραφίες φαίνεται πολύ περιποιημένο εξωτερικά και στο εσωτερικό του, παρά τη χρήση που έχει γίνει. Σίγουρα ο κάτοχός του το πρόσεχε και το περιποιούνταν όπως έπρεπε. Όσο για την τιμή του, ζητά το ποσό των 17.200 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store