Έχετε δει τα κινεζικά Toyota Yaris;

Το Toyota Yaris δεν χρειάζεται ειδικές συστάσεις στο ελληνικό κοινό, αφού όλοι το γνωρίζουν, καθώς έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες τέτοια μοντέλα στη χώρα μας, από την πρώτη γενιά που παρουσιάστηκε το 1999, έως και την τρίτη γενιά, η οποία πρόσφατα αντικαταστάθηκε. Το ολοκαίνουργιο, τέταρτης γενιάς Yaris αναμένεται να λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο, ωστόσο έχουν ήδη ανακοινωθεί οι τιμές του (δείτε τις εδώ).

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε ποιο είναι το νέο Toyota Glanza;

Φυσικά, το Yaris είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, με τη διαφορά ότι σε άλλα μέρη του πλανήτη δεν έχει καμία σχέση με το μοντέλο που γνωρίζουμε. Για παράδειγμα, στις Η.Π.Α. το υπάρχον Yaris hatchback είναι το Mazda2 με τα σήματα της Toyota. Στην Ιαπωνία και στην Αυστραλία είναι παρόμοιο με το Ευρωπαϊκό, όμως στις ασιατικές χώρες, το Yaris που πωλείται δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη γνώριμη φιγούρα που ξέρουμε. Ειδικά στην τεράστια αγορά της Κίνας είναι ακόμα πιο διαφορετικό και απέχει μακράν από την καλαισθησία που το διακρίνει.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε το Toyota C-HR 1.8 λτ. 140 PS;

Καταρχήν, το κινεζικό Yaris προσφέρεται με τρία διαφορετικά αμαξώματα: το κλασικό 5θυρο, το crossover 5θυρο και το 4θυρο σεντάν. Τα χάτσμπακ έχει μήκος 4.160 χλστ., πλάτος 1.700 χλστ. (1.720 χλστ. το crossover), ύψος 1.495 χλστ. (1.520 χλστ.) και μεταξόνιο 2.550 χλστ. Το πιο οικογενειακό σεντάν Yaris διαφέρει στο μήκος, αφού λόγω της προσθήκης του πίσω όγκου φτάνει τα 4.440 χλστ.

Δείτε ακόμα: Νέο μεσαίο ηλεκτρικό SUV σε τιμή Toyota Yaris

Την κίνηση και των τριών εκδόσεων του κινεζικού Yaris αναλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο 1.5 λτ. Dual VVT-i, ισχύος 110 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 138 Nm στις 4.200 σ.α.λ. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 11,6 δλ. με το CVT κιβώτιο ταχυτήτων και σε 11,7 δλ. με το μηχανικό κιβώτιο, ενώ η μεικτή κατανάλωση βρίσκεται μεταξύ 5,1-5,3 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμα: Σίγασε το turbo από το Toyota C-HR

Η φθηνότερη έκδοση με το CVT πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 77.800 γουάν (ισούνται με 9.600 ευρώ). Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται ESP, μετωπικοί αερόσακοι, πίσω ραντάρ παρκαρίσματος, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες και air condition. Τα πιο ακριβά διαθέτουν ακόμα οθόνη 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, πλευρικούς αερόσακους κ.λπ. Η crossover έκδοση του κινεζικού Yaris με στάνταρ το CVT πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 89.800 γουάν (ισούνται με 11.100 ευρώ). Τέλος το σεντάν ξεκινά από τα 79.800 γουάν (9.860 ευρώ).

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το νέο Toyota Corolla Cross;

Get it on Google Play Download on the App Store