Ανανέωση για το παλιό Nissan Qashqai

Το δημοφιλές μικρομεσαίο SUV της Nissan, το Qashqai λανσαρίστηκε εδώ και λίγο καιρό στην ανανεωμένη τρίτη γενιά του, που παρουσιάστηκε το 2021. Παρόλα αυτά σε κάποιες χώρες συνεχίζει να διατίθεται το προγενέστερο μοντέλο, ως μια οικονομική εναλλακτική επιλογή. Να υπενθυμίσουμε ότι εμφανίστηκε το 2013 και δέχτηκε facelift το 2016.

Το δεύτερης γενιάς ανανεωμένο Qashqai πέρασε από τον «πλαστικό» για ακόμα μία φορά, έτσι ώστε να εναρμονιστεί αισθητικά με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Nissan. Παράλληλα αναβαθμίστηκε και σε τεχνολογία, αποκτώντας πιο σύγχρονο σύστημα πολυμέσων. Αποτελεί προϊόν της κοινοπραξίας Dongfeng Nissan στην Κίνα και στο όνομα Qashqai προστέθηκε η λέξη Glory. Εξωτερικά και ειδικά στο πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα του ξεχωρίζουν αμέσως τα νέα φώτα LED με την κάθετη διάταξη και την πολύ πλατιά μαύρη μάσκα με το μοτίβο των παραλληλόγραμμων σχημάτων. Ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας, τα πίσω φωτιστικά σώματα και οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών. Το Nissan Qashqai Glory έχει μήκος 4.407 χλστ., πλάτος 1.837 χλστ., ύψος 1.611 χλστ. και μεταξόνιο 2.646 χλστ.

Αρκετές διαφορές εντοπίζονται και στο εσωτερικό του, όπου το μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό υιοθετεί και αυτό στοιχεία από το νέο Qashqai. Στο κέντρο τοποθετήθηκε η νέα μεγαλύτερη οθόνη αφής των 12,3 ιντσών του infotainment και ποιο κάτω βρίσκονται οι στρογγυλοί αεραγωγοί και το πάνελ του συστήματος κλιματισμού. Όλα τα υπόλοιπα τμήματα παρέμειναν ως είχαν και τα γνωρίζαμε στο ευρωπαϊκών προδιαγραφών Qashqai.

Για την κίνησή του δεν υπάρχει κάποιο «μοντέρνο» turbo downsized μηχανικό σύνολο ή εξηλεκτρισμένο, αλλά ένα κλαστικό ατμοσφαιρικό 2.0 λτ. Αποδίδει 140 άλογα στις 6.000 σ.α.λ. και 200 Nm στις 4.400 σ.α.λ. και συνδυάζεται αποκλειστικά με το XTronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων, με μετάδοση στους εμπρός τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store