Το σπορτίφ κινεζικό SUV με το Σουηδικό DNA!

Στην τεράστια και πρώτη παγκοσμίως αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, την Κίνα, οι τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αποκτήσει πλέον μεγάλη ισχύ, διαθέτουν τεχνογνωσία από ευρωπαϊκές και ιαπωνικές κυρίως εταιρείες, ενώ πλέον πολλά μοντέλα τους έχουν γίνει άκρως ανταγωνιστικά με τα «ξένα».

Δείτε ακόμα: Στην Ευρώπη νέα κινεζικά SUV. Δείτε τις τιμές

Ένα από αυτά που συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το εικονιζόμενο coupe SUV Geely Xing Yue. Στη Γηραιά Ήπειρο και συγκεκριμένα στην επίσης πολύ μεγάλη αγορά της Ρωσίας, θα λανσαριστεί στις 16 Νοεμβρίου με την ονομασία Geely Tugella. Σύμφωνα με την Geely (σε αυτή ανήκει και η Volvo), η είσοδός της στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο θέμα χρόνου, που σημαίνει ότι από το 2021 δεν αποκλείεται να αρχίσει να δημιουργεί αντιπροσωπείες. Πόσο μάλλον τώρα που η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στα φόρτε της και η Geely διαθέτει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το Geely Xing Yue (ή Tugella), παρουσιάζεται μυώδες εξωτερικά, με έντονα δυναμικό σχεδιασμό και με προφίλ – πίσω άκρο που παραπέμπουν στην BMW X4. Επίσης, με μήκος 4.605 χλστ., πλάτος 1.878 χλστ., ύψος 1.643 χλστ. και μεταξόνιο 2.700 χλστ. είναι μεγαλύτερο από τα μικρομεσαία SUV και προσεγγίζει τα μεσαία SUV. Η πλατφόρμα που βασίζεται είναι η γνωστή CMA, που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Volvo και σε αυτή βασίζεται το XC40. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Οπότε το Geely Xing Yue έχει μια πολύ καλή βάση, ενώ και οι κινητήρες προέρχονται από την Volvo.

Δείτε ακόμα: Τρία νέα κινεζικά αγροτικά για κάθε ανάγκη

Συγκεκριμένα το κινεζικό coupe SUV τροφοδοτείται με ένα 3κύλινδρο 1.5Τ κινητήρα με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, ισχύος 190 ίππων και 300 Nm ροπής, συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων. Υπάρχει Plug-in hybrid σύνολο με τον 1.5Τ κινητήρα και συνδυαστική απόδοση 258 ίππων και 415 Nm ροπής και ο 4κύλινδρος 2.0Τ με 238 ίππους και 350 Nm ροπής, με 8άρι αυτόματο κιβώτιο της Aisin. To Plug-in hybrid διαθέτει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 80 χλμ. με την μπαταρία των 51 Ah και 56 χλμ. με την 37 Ah.

Μοντέρνο και σπορτίφ είναι και το εσωτερικό του Geely Xing Yue, με το αιχμηρής αισθητικής ταμπλό. Σε αυτό ξεχωρίζουν το μικρής διαμέτρου επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Σύγχρονη είναι και η κονσόλα με το μικρό λεβιέ του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, τα απαραίτητα χειριστήρια και τη χειρολαβή από την πλευρά του συνοδηγού. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται όλα τα γνωστά στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, καθώς και πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι Head-up display, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση της λωρίδας, προσαρμοζόμενο cruise control, έλεγχο των τυφλών γωνιών κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Το κινεζικό «Qashqai» με το μοναδικό γκάτζετ

Get it on Google Play Download on the App Store